Mosås

Viktor Dahléns väg 60C

BESKRIVNING

Genomgående hög standard med ett optimalt hörnläge med en kvällssol mot den grönskande innergården som är svårslagen. Här kan barnfamiljen slappna av och släppa ut barnen för lek på den stora innergården som ansluter direkt till uteplatsen på detta fina radhus. I området finns förskola och skola samt att ny förskola har påbörjats att byggas. Bostaden går i en ljus och modern ton med alla bekvämligheter. Smart planlösning som inrymmer 3 stycken sovrum potentiellt 4 stycken samt stora umgängesytor i bottenplan. 2 stycken helkaklade badrum. I området återfinns en fin golfbana och Marieberg Galleria med över 100 butiker för en god shoppingupplevelse. Till Örebro tar du dig med både bil och buss på ca 10 minuter. Goda kommunikationer. Hjärtligt välkommen att anmäla er till visning med Erik Lejon!


Bostadsfakta
Kommun
Örebro kommun, Skattesats 34.05%.
Församling
Mosjö-Täby.
Storlek
Boarea 123 kvm.
Rum
5 rum, varav 4 sovrum.
Våning / hiss
Hiss finns ej.
Byggnad
Byggnadsår: 2017-18
Uppvärmning och el
Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump, vattenburen golvvärme på bv, radiatorer öv,
Föreningen
Föreningens namn: Brf Mosåsviken 2
Organisationsnummer: 769632-7506
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 56
Antal lägenheter: 27
Antal lokaler: 0
Månadsavgift
Avgift: 4994 SEK / mån
Tillkommer: kostnad för värme, vatten, hushållsel, sophämtning, tv, bredband och telefoni.
Driftskostnad
1 553 SEK varav:
Uppvärmning: 1 123 SEK
Försäkring: 100 SEK
VA: 100 SEK
Renhållning: 180 SEK
I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnaden för hushållsel.


Renhållning avser sophämtning.
Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.
Ekonomi
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.
Uteplats

FAKTA


Utgångspris
2 195 000 kr
Boarea
123 kvm
Antal rum
5 rum & kök
Avgift/månad
4 994kr, Exklusive värme

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

DOKUMENT


stadgar-pdf.pdf

arsredovisning.pdf

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

NÄROMRÅDE


Mosås är kyrkbyn i Mosjö socken och en tidigare tätort i Örebro kommun, söder om Örebro och norr om Kumla. Orten förlorade 2010 sin status som tätort då den växt ihop med och blivit en del av tätorten Örebro.

Mosås ligger mitt på Närkesslätten, som till stora delar består av åkermark. Väster om orten ligger en Mosjö golfklubb och längre bort går motorvägen E20. Samhället och Mosjö kyrka från 1100-talet är belägna på den rullstensås som löper norrut från Hallsberg genom Kumla och Örebro och som följs både av gamla landsvägen (tidigare europaväg) och järnvägen Godsstråket genom Bergslagen. Nordväst om Mosås ligger Mariebergs köpcentrum.

Kyrkan och socknen har sitt namn av Mosjön, över vilken åsen höjde sig, men som torrlades i ett sjösänkningsprojekt på 1800-talet. Den resulterande åkermarken, som idag genomskärs av motorvägen E20, är mycket bördig och avvattnas genom Kvismare kanal till Hjälmaren. Som en tvilling till den forna sjön finns en torvmosse i söder på gränsen till Kumla kommun.

Ortnamnet Mosjö, Mossas 1314, kommer av *Mossæ-as (Mosjö ås). Detta namn kommer av kyrkbyn, Mosås (paa Moses as 1452), eftersom kyrkan ligger på en ås

Människor som inte är från trakten tar ofta fel på vilken ordaccent Mosås har. Det korrekta uttalet liknar närmast det för Borås.

Mosjös 18-hålsbana ligger ca 15 minuter söder om Örebro, endast ett par km från Mariebergs köpcentrum. Banan har breda generösa fairways och greenerna brukar vara av absolut toppklass!

Den vackra utsikt över Närkesslätten med Kilsbergen som ståtlig bakgrund ger spelaren en härlig golfupplevelse. Karaktären på 18-hålsbanan beskrivs som en öppen parkbana i ett böljande landskap, där kullar ramar in hålen på ett vackert och naturligt sätt. Variationsrikedomen är påtaglig och hålen följer varandra på ett naturligt sätt.

Mosjöbanan har genom åren stått värd för både nationella och internationella tävlingar på hög nivå.

Tips! Banan är handikappvänlig, dvs lätt att gå för den som har någon form av nedsatt rörlighet/funktion.

Marieberg Galleria, tidigare Mariebergs köpcentrum, är ett köpcentrum vid E20, 9 km söder om Örebro i riktning mot Göteborg. I samma område som gallerian finns flera andra varuhus och butiker, exempelvis Ikea, Bauhaus och Media Markt.

Marieberg Gallerias historia började egentligen 1978 då Kooperativa Förbundet lät bygga en stor OBS!-enhet 9 km söder om Örebro i riktning mot Kumla. 1983 kontaktade KF Centrumutveckling för att få hjälp med en utveckling av centret vilket resulterade i att huset byggdes om till ett regionalt köpcentrum.

2002 så förvärvades Marieberg Centrum av Steen & Strøm AB och de blev då hundraprocentig ägare.

Under årens lopp har centret genomgått större renoveringar sedan det öppnades 1988. Fysiska om- och tillbyggnader har pågått sedan år 2007. Dessutom har det tillkommit nya parkeringsplatser, cirkulationsplatser och tillfartsvägar. Nu finns det ca 100 butiker, kaféer, restauranger på en yta av 44 000 m², vilket har gjort Marieberg Galleria till en av Sveriges modernaste gallerior.

27 augusti 2009 invigdes centret och bytte samtidigt namn till Marieberg Galleria
Kommunikation
Mosås genomkorsas av länsväg 690, Kumlavägen, som går mellan Örebro och Kumla och har hastighetsbegränsning till 50 km/h genom samhället. E20 går förbi Mosås en bit väster om tätorten, men det finns ingen trafikplats vid Mosås. Den närmsta trafikplatsen norr om Mosås ligger vid Mariebergs köpcentrum och den närmaste söder om Mosås ligger vid Kumla.

Mosås ligger längs järnvägen Örebro-Hallsberg, men järnvägsstationen i Mosås är sedan länge nedlagd.

BYGGNAD


Hiss
Nej

INTERIÖR


Boarea + Biarea
123 kvm 0 kvm
Antal rum
5 rum & kök

Rumsbeskrivning

Entré med klinkergolv och plats för avhängning. Tvättstuga med klinkergolv och värmepump. Badrum med kakel och klinker, dusch, wc och handdukstork. Kök från Ballingslöv i ljus ton med all maskinell utrustning man kan tänka sig i rostfritt. Gott om plats för matbord. Stort vardagsrum med fina fönsterpartier mot väster och den grönskande innergården. Bottenvåningen har vattenburen golvvärme för låg driftkostnad och optimal komfort. Övervåning med 3 stycken sovrum och ett allrum. Allrummet kan omvandlas till ett sovrum vid behov. Badrum med kakel och klinker, dusch, wc och handdukstork.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Radhus
Ekonomi
Begärt pris: 2 195 000 kr
Avgift: 4 994 kr/mån, Exklusive värme

VIDEO

r