Hovsta

Vetevägen 80

BESKRIVNING

Välkommen in på Vetevägen 80!
Här hittar ni ett ljust och fint parhus med gavelläge och utsikt mot grönytor och skog.
Boendet har genomgående renoverats och öppnats upp. Passera ni ytterdörren möts ni av en modern och inbjudande planlösning med fint ljusinsläpp. Och i direkt anslutning till kök och vardagsrum finns både ett härligt inglasad uterum och altan i söderläge. Huset omges av en fin och lättskött trädgård med äppelträd, bärbuskar och lekstuga med egen altan.
På husets framsida finns förrådsbyggnad och uteplats med morgonsol.
Boendet har 2 stycken sovrum, modernt kök med matplats, vardagsrum med plats för större matbord, badrum och tvättstuga.
Garage, vatten, bredband, tv och telefoni ingår i månadsavgiften. Det finns tillgång till gemenskapsutrymme och stor tvättstuga; föreningen tillhandahåller trädgårdsredskap att låna.
Området är lugnt, välskött och barnvänlig med närhet till både motionsspår, utegym, boulebana, fotbollsplan och ett flertal lekplatser. Förskola, skola, pizzeria och minilivs nås inom några minuters promenad, den närmaste busshållplatsen med mycket bra anknytning till centrala Örebro inom 250 m gångavstånd. Bra cyckelväg in till Örebro finns. Nära till sjön Lången och Kårsta golfbana.
Planlösning:
I hela bostaden är det vitlaserad ekparkett, i ett av sovrummen grå heltäckningsmatta och i badrum och tvättstuga grå plastmatta.
Hall: Inbjudande hall med klinkergolv och golvvärme, stor inbyggd garderob.
Kök: Modernt kök med ugn, spis, induktionshäll, kyl, frys, diskmaskin.
Vardagsrum: Ljust och luftigt med matplats och utgång till uterum.
Badrum: Dusch med glasvägg, tvättställ med kommod och WC.
Tvättstuga: Tvättmaskin, torktumlare, varmvattenberedare, tvättho, grå arbetsbänk, goda förvaringsmöjligheter i de inbyggda garderober med takhöjd.
Sovrum 1: Vitlaserat parkettgolv och garderobsvägg.
Sovrum 2: Grå heltäckningsmatta och inbyggda garderober.
Uterum: Mysigt med nylagd vitt laminatgolv och nymålade väggar; infravärme finns.
Altan: Vitlaserad trädäck.
Lekstuga: Grå lekstuga med tillhörande altan, byggd 2015.
Boarea: 84 kvm ( areauppgift enl bostadsrättsföreningen).
Avgift: 4176/mån
Uppvärmning: Luftvärmepump
All el är omdragen i samband med renovering, automatsäkringar, jordfelsbrytare och jordade uttag.
OBS! Det finns möjlighet att friköpa bostadsrätten. Kostnad för friköp är 400 000 kr i nuläge, vid friköp sänks månadsavgiften till 1.283 kr.

FAKTA


Utgångspris
1 895 000 kr
Bostadstyp
1-plans parhus
Boarea
84 kvm
Antal rum
3 rum & kök
Avgift/månad
4 176kr, vatten, varmgarage, sopor, bredband(fiber), tv och fasttelefoni. (Vid friköp av bostaden är månadsavgiften 1283 kr/mån.
Driftkostnad
12 000kr
Byggår
1978-1979

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

NÄROMRÅDE


Hovsta ligger ca 9 km från Örebro, hit kan du åka stadsbuss eller cykla om du inte vill använda bil. Området har skola F-6 medan högstadiet finns i Lillån. Service såsom minilivs, pizzeria och bibliotek hittar du här. Naturen finns omkring Hovsta med elljusspår, sjön Lången och Kårsta Golfklubb. Länsbussar norrut i länet passerar området.

BYGGNAD


Byggnadstyp
1-plans parhus
Byggnadsår
1978-1979
Hiss
Nej
Våning
1 av 1
Uppvärmning
Luftvärmepump, Nyare elradiatorer finns i alla rum.
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
 

INTERIÖR


Boarea + Biarea
84 kvm 0 kvm
Antal rum
3 rum & kök

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Begärt pris: 1 895 000 kr
Avgift: 4 176 kr/mån, vatten, varmgarage, sopor, bredband(fiber), tv och fasttelefoni. (Vid friköp av bostaden är månadsavgiften 1283 kr/mån.
Andel i föreningen: 0.75939%
Andel av årsavgift: 1.23518%
Driftskostnad
12 000 kr
Driftskostnad, varav
El: 12000 kr
Beräknat antal pers: 4
Kommentar
I elkostnaden ingår hushållsel och uppvärmningskostnad.
Allmänt
Altan med en inglasad del och en öppen del.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN


Bostadsrättsföreningen Örebrohus18 består av 80 st lägenheter.De är fördelade mellan flerfamiljshus (36 lgh, 2-4 rum och kök), kedjehus och friliggande 1 ½ planshus (44 lgh). Den största lägenhetsytan är 125 m2. Bostadsrättsföreningens org.nr. är 716 411 5490Det var Riksbyggen som initierade bildandet av föreningen, Örebrohus18 med 122 lgh, och som ansvarade för att husen byggdes och området färdigställdes. Innan våra hus byggdes så bestod området av ängar och åkrar som tillhörde ett lantbruk. 1978/79 var husen klara och man började att flytta in.
Till skillnad från andra bostadsrättsföreningar så ansvarade de medlemmar som inte bodde i flerfamiljhusen själva för sitt yttre underhåll. Man disponerade själva de pengar som fanns avsatt för yttre underhåll och prioriterade underhållet efter eget tycke. Omkring år 2000 ansågs detta inte längre förenligt med bostadsrättslagen och vår revisor påpekade att vi måste anta normalstadgar där styrelsen ansvara för yttre underhåll. Föreningen beslutade detta vid en årsstämma. Samtidigt med detta beslut väcktes frågan om det var möjligt att friköpa sin botadsrätt för att bl.a även i fortsättningen sköta sitt yttre underhåll.
Friköp av bostadsrätter diskuterades och till sist beslutade föreningen att säga ja till friköp av enstaka bostadsrätt för de som inte bor i flerfamiljhusen. 39 st förklarde att de önskade genomföra friköp och i mars 2012 genomfördes detta. Föreningen består efter det av 83 st lgh.
Bostadsrättsföreningen och de friköpta husen har bildat en samfällighet som förvaltar det som "ägs" gemensamt. Det är en tvättstuga, garage, gatubelysning, cykelbanor, gator, TV, vatten etc.
Ordförande
Göran Karlsson
Vetevägen 88
076-209 44 08
vetejugen@icloud.com

VIDEO

r