Örebro

Sveavägen 2A

BESKRIVNING

Välkommen till Sveavägen 2A!
Här återfinns en rejäl kontorslokal eller möjlighet att göra om till lägenheter högst upp i huset med magisk yv som är centralt beläget på Öster ett stenkast från Behrn Arena, restauranger, vackra stadsparken och kort cykelavstånd till universitetet. Lokalen består i dagsläget av 5 kontor, 1 badrum, 1 wc och 1 pentry.

Här finns många möjligheter att förverkliga. Lokalen kan nyttjas som t ex kontor eller varför inte som kontorshotell. Ni kan också att göra om till flera lägenheter. Kök finns i korridoren på samma våningsplan. Längst upp i huset finns en gemensam takterass. Både fysiska och juridiska personer tillåts i föreningen. Idag är flertalet av bostadsrätterna nyttjade som lokaler av verksamheter men fler och fler ombildas till boende. Läs mer om detta i informationen om föreningen.

Välkommen att boka enskild visning med ansvarig mäklare!

FAKTA


Utgångspris
Kontakta mäklare för pris
Bostadstyp
Flerbostadshus
Boarea
117 kvm
Antal rum
5 rum & kök
Avgift/månad
7 318kr,
Byggår
1960

Visningar


torsdag 04 Mar
KL 14:30 - 15:00

DOKUMENT


stadgar-pdf.pdf

arsredovisning-2017-sidensvansen-6-pdf.pdf

ANSVARIG MÄKLARE


EMELIE BERGLIND

EMELIE BERGLIND

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
emelie@lejonsmakleri.se
Mobil:
073 - 035 57 61‬

ÖVRIGA BYGGNADER


Förråd i källarplan ingår.

BYGGNAD


Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1960
Hiss
Ja
Våning
6 av 6
Uppvärmning
Fjärrvärme
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
 

INTERIÖR


Boarea + Biarea
117 kvm 0 kvm
Antal rum
5 rum & kök

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Avgift: 7 318 kr/mån,
Andel i föreningen: 5.679%

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN


Det finns totalt 76 bostadsrätter var av flertalet över tiden sammanslagits. Bostadsrättsföreniningen förvaltar ca 37 bostadsrätter varav 2 är för bostadsändamål medan övriga nyttjas som lokal. Med ny (2016) antagen detaljplan tillåts även bostadsändamål för bostadsrätter som använs som lokaler. En del bostadsrättsinnehavare med lokaländamål har inlett konvertering för ändrad användning till bostadsändamål, vilket kommer ske gradvis över de kommande åren. Omställning av användning av bostadsrätterna sker efter inhämtande av anmälningspliktigt lov från Örebro Stadsbyggnad och med föreningens godkännande. Detaljplanen medger också en ny byggrätt för ett nytt punkthus. Under 2017 fick föreningen bygglov utifrån detaljplanens förutsättningar vilket innebär att ett punkthus kan uppföras på föreningens fastighet, Örebro Sidensvansen 6. Bygglovet för punkthuset omfattar ca 36 bostadslägenheter och 2 lokaler med en total bruksarea om ca 3.000 kvm.
TV & bredband
Fastigheten är ansluten till ComHem och Telia fiberlan.
Föreningen tillhandahåller ett analogt grundutbud gällande tv-kanaler, som distribueras från ComHem. Det är ca 15 kanaler som går att se utan digitalbox, det räcker med en antennsladd direkt från tv:n till vägguttaget.
Vill man ha något utöver detta så tecknas enskilda avtal med någon av leverantörerna och den boende. Detta gäller både om man vill ha fler tv-kanaler, någon form av internet-anslutning eller telefoni.
Renoveringar utförda & planerade
Fönsterbyten och fasadrenovering på fastigheten gjordes år 2010
Nätförråd finns i källaren att tillgå i skyddsrummen. Föreningen planerar att bygga tvättstuga i källaren inom två år.
Övrigt
Källarförråd finns.
Föreningen har en renoverad tvättstuga i källarplanet.
r