Mosås

Stenvägen 44D

BESKRIVNING

Underhand!

Radhuset med allt du kan tänka dig!

Nyproducerat radhus i lättbetong i populära och barnvänliga Mosås. Här har ni hela 184 exklusiva kvadratmeter boyta med härligt söderläge på baksidan. Rumsfördelning om sex rum och kök och två badrum. Detta liknar mer stora villan än radhuset. Säljaren har valt till mycket exklusiva materialval genom hela huset så som granitskiva i kök och badrum, fullt inredda garderober i varje rum, rikligt med spotlights, samt i övrigt mycket hög standard. Utöver allt detta återfinns två balkonger och en uteplats i soligt söderläge.

Invändigt erbjuds modern, flexibel planlösning. På bottenplan finns kök och sällskapsrum i öppen planlösning. På våning två finns idag tre sovrum och ett allrum som enkelt kan göras om till ett fjärde sovrum. Här finns även ett helkaklat badrum med dusch och tvättavdelning. Trappa upp till den inredda vinden som delvis erbjuder fullhöjd, ca 41 kvm. Här finns möjlighet att använda till sin verksamhet alt som ett mycket stort allrum/tv rum. Går även att skapa ytterligare två stycken sovrum vid behov. Golvvärme i både plan 1 och 2 för optimal komfort.

Här bor ni med gångavstånd till förskola, skola och stadsbuss. Vidare finns köpcentrum, golfbana och matbutiker i närheten. Hjärtligt välkommen på öppen visning med Erik Lejon!


Varför bygga i sten?

Ytong Lättbetong tillverkas av kalk, sand och vatten. Under produktionen bildas miljontals luftporer som gör att materialet får låg densitet, vilket gett namnet: Lättbetong.

Lättbetongen uppfanns i Yxhult i Örebro Län i en tid då det var ont om råvaror och energi. Produkten kallades från början för Yxhults Ånghärdade Gasbetong, men efter ett antal år registrerades varumärket Ytong inom byggbranschen - "Y" från Yxhult och "tong" från gasbetong. I Europa blev Ytong ett populärt byggmaterial under återuppbyggnaden efter kriget, och i synnerhet under den ekonomiska boomen i början av 1960-talet.

Idag är Ytong en synonym för lättbetong och ingår i ordböckerna. Och den verkliga höjdpunkten inträffade 2009 då Ytong utsågs till Århundradets varumärke.

Ytong står för hållbara, innovativa och ekonomiska konstruktioner i såväl kommersiella byggnader som bostadshus.

I takt med Ytongs produktutveckling har byggbranschen fått upp ögonen för produkternas många goda egenskaper. Bland annat skärs produkterna nu med så hög noggrannhet att efterbearbetningen är minimal. Dessutom har Ytong förbättrat värmeisoleringen med 20%. Det breda sortimentet innebär att hela råhuset kan byggas i lättbetong, från källare till tak.
Det som en gång började med Ytong har nu utvecklats till en komplett familj, med Ytong Multipor isoleringsplattor och Silka Kalksandsten.

Ytong ger värmeisolering och solid kvalitet som ingen annan. Ytong Multipor är en energibesparande lösning för isolering invändigt, på fasad och på tak i både nybyggnad och renovering. Silka kalksandsten används främst vid särskilt höga krav på statik och ljudisolering.

FAKTA


Utgångspris
2 695 000 kr
Bostadstyp
Radhus i Betong
Boarea
183 kvm
Antal rum
6 rum & kök
Avgift/månad
5 350kr, Exklusive värme
Driftkostnad
19 944kr
Byggår
2016

Visningar


torsdag 03 Dec
KL 00:00 - 00:00

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

ÖVRIGA BYGGNADER


Förråd på framsidan av huset

NÄROMRÅDE


Mosås är kyrkbyn i Mosjö socken och en tidigare tätort i Örebro kommun, söder om Örebro och norr om Kumla. Orten förlorade 2010 sin status som tätort då den växt ihop med och blivit en del av tätorten Örebro.

Mosås ligger mitt på Närkesslätten, som till stora delar består av åkermark. Väster om orten ligger en Mosjö golfklubb och längre bort går motorvägen E20. Samhället och Mosjö kyrka från 1100-talet är belägna på den rullstensås som löper norrut från Hallsberg genom Kumla och Örebro och som följs både av gamla landsvägen (tidigare europaväg) och järnvägen Godsstråket genom Bergslagen. Nordväst om Mosås ligger Mariebergs köpcentrum.

Kyrkan och socknen har sitt namn av Mosjön, över vilken åsen höjde sig, men som torrlades i ett sjösänkningsprojekt på 1800-talet. Den resulterande åkermarken, som idag genomskärs av motorvägen E20, är mycket bördig och avvattnas genom Kvismare kanal till Hjälmaren. Som en tvilling till den forna sjön finns en torvmosse i söder på gränsen till Kumla kommun.

Ortnamnet Mosjö, Mossas 1314, kommer av *Mossæ-as (Mosjö ås). Detta namn kommer av kyrkbyn, Mosås (paa Moses as 1452), eftersom kyrkan ligger på en ås

Människor som inte är från trakten tar ofta fel på vilken ordaccent Mosås har. Det korrekta uttalet liknar närmast det för Borås.

Mosjös 18-hålsbana ligger ca 15 minuter söder om Örebro, endast ett par km från Mariebergs köpcentrum. Banan har breda generösa fairways och greenerna brukar vara av absolut toppklass!

Den vackra utsikt över Närkesslätten med Kilsbergen som ståtlig bakgrund ger spelaren en härlig golfupplevelse. Karaktären på 18-hålsbanan beskrivs som en öppen parkbana i ett böljande landskap, där kullar ramar in hålen på ett vackert och naturligt sätt. Variationsrikedomen är påtaglig och hålen följer varandra på ett naturligt sätt.

Mosjöbanan har genom åren stått värd för både nationella och internationella tävlingar på hög nivå.

Tips! Banan är handikappvänlig, dvs lätt att gå för den som har någon form av nedsatt rörlighet/funktion.

Marieberg Galleria, tidigare Mariebergs köpcentrum, är ett köpcentrum vid E20, 9 km söder om Örebro i riktning mot Göteborg. I samma område som gallerian finns flera andra varuhus och butiker, exempelvis Ikea, Bauhaus och Media Markt.

Marieberg Gallerias historia började egentligen 1978 då Kooperativa Förbundet lät bygga en stor OBS!-enhet 9 km söder om Örebro i riktning mot Kumla. 1983 kontaktade KF Centrumutveckling för att få hjälp med en utveckling av centret vilket resulterade i att huset byggdes om till ett regionalt köpcentrum.

2002 så förvärvades Marieberg Centrum av Steen & Strøm AB och de blev då hundraprocentig ägare.

Under årens lopp har centret genomgått större renoveringar sedan det öppnades 1988. Fysiska om- och tillbyggnader har pågått sedan år 2007. Dessutom har det tillkommit nya parkeringsplatser, cirkulationsplatser och tillfartsvägar. Nu finns det ca 100 butiker, kaféer, restauranger på en yta av 44 000 m², vilket har gjort Marieberg Galleria till en av Sveriges modernaste gallerior.

27 augusti 2009 invigdes centret och bytte samtidigt namn till Marieberg Galleria
Kommunikation
Mosås genomkorsas av länsväg 690, Kumlavägen, som går mellan Örebro och Kumla och har hastighetsbegränsning till 50 km/h genom samhället. E20 går förbi Mosås en bit väster om tätorten, men det finns ingen trafikplats vid Mosås. Den närmsta trafikplatsen norr om Mosås ligger vid Mariebergs köpcentrum och den närmaste söder om Mosås ligger vid Kumla.

Mosås ligger längs järnvägen Örebro-Hallsberg, men järnvägsstationen i Mosås är sedan länge nedlagd.

BYGGNAD


Byggnadstyp
Radhus i Betong
Byggnadsår
2016
Hiss
Nej
Uppvärmning
Nibe frånluftsvärmepump 750
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
 

INTERIÖR


Boarea + Biarea
183 kvm 0 kvm
Antal rum
6 rum & kök

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Begärt pris: 2 695 000 kr
Avgift: 5 350 kr/mån, Exklusive värme
Andel i föreningen: 12.5%
Andel av årsavgift: 12.5%
Driftskostnad
19 944 kr
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 10 945 kr
VA: 3 321 kr
El: 5678 kr
Beräknat antal pers: 4
r