Mosås

Stenvägen 44B

BESKRIVNING

Nyproducerat radhus i lättbetong i populära och barnvänliga Mosås. Här har ni hela 184 exklusiva kvadratmeter boyta med härligt söderläge på baksidan. Rumsfördelning om sex rum och kök och två badrum. Detta liknar mer stora villan än radhuset.

Invändigt erbjuds modern, flexibel planlösning. På bottenplan finns kök och sällskapsrum i öppen planlösning. På våning två finns idag tre sovrum och ett allrum som enkelt kan göras om till ett fjärde sovrum. Här finns även ett helkaklat badrum med dusch och tvättavdelning. Trappa upp till den inredda vinden som delvis erbjuder fullhöjd, ca 41 kvm golvarea. Här finns det plats för att både växa och krympa efter familjens och vardagens behov.

Här bor ni med gångavstånd till förskola, skola och stadsbuss. Vidare finns köpcentrum, golfbana och matbutiker i närheten. Kontakta Lejon för privatvisning!

FAKTA


Utgångspris
2 695 000 kr
Bostadstyp
Bostadsrättsradhus
Boarea
183 kvm
Antal rum
6 rum & kök
Avgift/månad
5 195kr, inkl. parkering, exkl. värme
Driftkostnad
19 400kr
Byggår
2017

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

ÖVRIGA BYGGNADER


Förråd om ca 4 kvm på framsidan.

NÄROMRÅDE


Mosås är kyrkbyn i Mosjö socken och en tidigare tätort i Örebro kommun, söder om Örebro och norr om Kumla. Orten förlorade 2010 sin status som tätort då den växt ihop med och blivit en del av tätorten Örebro.

Mosås ligger mitt på Närkesslätten, som till stora delar består av åkermark. Väster om orten ligger en Mosjö golfklubb och längre bort går motorvägen E20. Samhället och Mosjö kyrka från 1100-talet är belägna på den rullstensås som löper norrut från Hallsberg genom Kumla och Örebro och som följs både av gamla landsvägen (tidigare europaväg) och järnvägen Godsstråket genom Bergslagen. Nordväst om Mosås ligger Mariebergs köpcentrum.

Kyrkan och socknen har sitt namn av Mosjön, över vilken åsen höjde sig, men som torrlades i ett sjösänkningsprojekt på 1800-talet. Den resulterande åkermarken, som idag genomskärs av motorvägen E20, är mycket bördig och avvattnas genom Kvismare kanal till Hjälmaren. Som en tvilling till den forna sjön finns en torvmosse i söder på gränsen till Kumla kommun.

Ortnamnet Mosjö, Mossas 1314, kommer av *Mossæ-as (Mosjö ås). Detta namn kommer av kyrkbyn, Mosås (paa Moses as 1452), eftersom kyrkan ligger på en ås

Människor som inte är från trakten tar ofta fel på vilken ordaccent Mosås har. Det korrekta uttalet liknar närmast det för Borås.

Mosjös 18-hålsbana ligger ca 15 minuter söder om Örebro, endast ett par km från Mariebergs köpcentrum. Banan har breda generösa fairways och greenerna brukar vara av absolut toppklass!

Den vackra utsikt över Närkesslätten med Kilsbergen som ståtlig bakgrund ger spelaren en härlig golfupplevelse. Karaktären på 18-hålsbanan beskrivs som en öppen parkbana i ett böljande landskap, där kullar ramar in hålen på ett vackert och naturligt sätt. Variationsrikedomen är påtaglig och hålen följer varandra på ett naturligt sätt.

Mosjöbanan har genom åren stått värd för både nationella och internationella tävlingar på hög nivå.

Tips! Banan är handikappvänlig, dvs lätt att gå för den som har någon form av nedsatt rörlighet/funktion.

Marieberg Galleria, tidigare Mariebergs köpcentrum, är ett köpcentrum vid E20, 9 km söder om Örebro i riktning mot Göteborg. I samma område som gallerian finns flera andra varuhus och butiker, exempelvis Ikea, Bauhaus och Media Markt.

Marieberg Gallerias historia började egentligen 1978 då Kooperativa Förbundet lät bygga en stor OBS!-enhet 9 km söder om Örebro i riktning mot Kumla. 1983 kontaktade KF Centrumutveckling för att få hjälp med en utveckling av centret vilket resulterade i att huset byggdes om till ett regionalt köpcentrum.

2002 så förvärvades Marieberg Centrum av Steen & Strøm AB och de blev då hundraprocentig ägare.

Under årens lopp har centret genomgått större renoveringar sedan det öppnades 1988. Fysiska om- och tillbyggnader har pågått sedan år 2007. Dessutom har det tillkommit nya parkeringsplatser, cirkulationsplatser och tillfartsvägar. Nu finns det ca 100 butiker, kaféer, restauranger på en yta av 44 000 m², vilket har gjort Marieberg Galleria till en av Sveriges modernaste gallerior.

27 augusti 2009 invigdes centret och bytte samtidigt namn till Marieberg Galleria
Kommunikation
Mosås genomkorsas av länsväg 690, Kumlavägen, som går mellan Örebro och Kumla och har hastighetsbegränsning till 50 km/h genom samhället. E20 går förbi Mosås en bit väster om tätorten, men det finns ingen trafikplats vid Mosås. Den närmsta trafikplatsen norr om Mosås ligger vid Mariebergs köpcentrum och den närmaste söder om Mosås ligger vid Kumla.

Mosås ligger längs järnvägen Örebro-Hallsberg, men järnvägsstationen i Mosås är sedan länge nedlagd.

BYGGNAD


Byggnadstyp
Bostadsrättsradhus
Byggnadsår
2017
Hiss
Nej
Uppvärmning
Vattenburet via Frånluftvärmepump
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas
 

INTERIÖR


Boarea + Biarea
183 kvm 0 kvm
Antal rum
6 rum & kök

Rumsbeskrivning

Entréplan med golvvärme och ljusa väggar. Ljust och ljust vardagsrum som integrerar med köket, genomgående parkettgolv och målade väggar. Från vardagsrummet kommer man ut till den härliga uteplatsen i söderläge genom skjutbara glaspartier. Kök som är modernt med all den maskinella komfort som önskas och inbyggda spotlights. Vita luckor, grå bänkskiva. Alla vitvaror i rostfritt utförande från Electrolux. Sovrum med målade väggar, parkettgolv och skjutgarderob. Helkaklat badrum med golvvärme och inbyggda spotlights. WC, badkar, handfat med kommod och spegel. Övervåning Sovrum/allrum På övervåningen finns tre sovrum samt ett allrum. Alla sovrum har skjutdörrsgarderober. Ekparkett och vitmålade väggar. I anslutning till hallen finns en uppgång till vinden. Här finns full inredningspotential delvis fullhöjd (41 kvm golvyta) Helkaklat badrum med golvvärme och inbyggda spotlights. WC, dusch med glasdörrar, handfat med kommod och spegel. Tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Radhus
Ekonomi
Begärt pris: 2 695 000 kr
Avgift: 5 195 kr/mån, inkl. parkering, exkl. värme
Andel i föreningen: 12.5%
Andel av årsavgift: 12.5%
Driftskostnad
19 400 kr
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 12 000 kr
Renhållning: 2 400 kr
El: 5000 kr
Beräknat antal pers: 6
Allmänt
Förråd på framsidan om ca 4 kvm
r