Mosås

Stenvägen 40B

BESKRIVNING

Högklassigt radhus om 5 rum och kök för familjen som strävar efter det lilla extra. Kvalitativa materialval genomgående och en design som tilltalar både interiört och exteriört. Här erbjuds öppna ytor och maximal komfort med golvvärme i hela huset. Många exklusiva tillval för att höja upp standarden ytterligare. Härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Dubbla balkonger samt uteplats i optimalt sydvästläge. Området är barnvänligt med gångavstånd till fotbollsplaner, förskola och skola. Marieberg Galleria och Mosjö Golfklubb i närheten. Bostadsrätterna är byggda i sten och är 146 kvm och har carport och förråd. Detta huset andas klass! Hjärtligt välkommen på öppen visning med Erik Lejon

I månadsavgiften ingår parkering med motorvärmare samt sophantering.

Uteplatserna är placerade i ett optimalt sydvästläge. carport inkl förråd ingår.

Teknisk beskrivning:

Golv -ekparkett 13 mm i hela huset utom badrum och hall där klinkergolv finns.

Väggar - Slätmålade gips/lättbetong väggar.Vattenburen golvvärme i entréplan samt radiatorer på övervåning.Byggnad

Grundläggning - Platta på mark med vattenburen golvvärme

Stomme - Lättbetong

Fasad - Kompositpaneler

Yttertak - Gummiduk

Vägg - 367 mm betong samt 70 mm isolering

Fönster - 3-glas isoler (UV- 1.1)

Plåt - svart ytbehandlad

Värmesystem -Fjärrvärme

Fördelar med att bygga i Sten

Brandsäkerhet
Ytong lättbetong och Silka Kalksandsten är icke brännbara byggmaterial. De uppfyller kraven i DIN 4102 del 4, som gäller den mest krävande byggmaterialklassen A1. Detta gäller såväl de enskilda blocken som det kompletta murverket. Även Ytong Multipor isoleringsplattor uppfyller klass A1 i den europeiska brandskyddsnormen DIN EN 13501-1. Materialen förhindrar brand att sprida sig, och de avger varken rök eller andra farliga ämnen.

Värme
Den goda värmeisoleringen i Ytong lättbetong är välkänd och den överträffas inte av något annat massivt byggmaterial. Tack vare miljontals små luftporer i lättbetongen får du perfekt värmeisolering och värmelagring, så det är inte nödvändigt att montera ytterligare isoleringsmaterial. Ytong gör att inomhusklimatet blir jämnt och behagligt året runt; på vintern hålls värmen kvar innanför väggarna, och på sommaren hålls värmen utanför.

Ljudisolering
Ju tyngre vägg, desto bättre ljudisolering. Tack vare hög densitet ger Silka Kalksandsten en mycket god ljudisolering utan att väggarna behöver vara speciellt tjocka. Och Silka är lika effektiv för att ljudisolera barnkammaren som för väggarna mot grannarna i radhuset eller flervåningshuset. Ytterväggar av Ytong lättbetong ger god värmeisolering, och samtidigt får man bättre ljudisolering jämfört med andra byggmaterial med samma densitet.

Fuktskydd
Ytong Multipor isoleringsplatta är diffusionsöppen med god kapillärfunktion, vilket gör den mycket lämplig som invändig isolering. Kondens som bildas tas upp av de värmeisolerande luftporerna i materialet och avges efterhand till rumsluften i en naturlig torkprocess (kapillärfuktion), samtidigt som den goda värmeisoleringen bibehålls. Det innebär att bostaden får en naturlig och effektiv reglering av fuktbalansen utan att använda dyr och felkänslig fuktspärr

Miljö
Ytong och Silka består till allra största delen av sand, kalk och vatten. Det innebär att du får en sund och naturligt bostad med miljömässig hållbarhet.

FAKTA


Utgångspris
2 495 000 kr
Bostadstyp
Radhus
Boarea
146 kvm
Antal rum
5 rum & kök
Avgift/månad
4 500kr, exkl. värme
Driftkostnad
15 600kr
Byggår
2017

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

ÖVRIGA BYGGNADER


Förråd och carport

NÄROMRÅDE


Mosås är kyrkbyn i Mosjö socken och en tidigare tätort i Örebro kommun, söder om Örebro och norr om Kumla. Orten förlorade 2010 sin status som tätort då den växt ihop med och blivit en del av tätorten Örebro.

Mosås ligger mitt på Närkesslätten, som till stora delar består av åkermark. Väster om orten ligger en Mosjö golfklubb och längre bort går motorvägen E20. Samhället och Mosjö kyrka från 1100-talet är belägna på den rullstensås som löper norrut från Hallsberg genom Kumla och Örebro och som följs både av gamla landsvägen (tidigare europaväg) och järnvägen Godsstråket genom Bergslagen. Nordväst om Mosås ligger Mariebergs köpcentrum.

Kyrkan och socknen har sitt namn av Mosjön, över vilken åsen höjde sig, men som torrlades i ett sjösänkningsprojekt på 1800-talet. Den resulterande åkermarken, som idag genomskärs av motorvägen E20, är mycket bördig och avvattnas genom Kvismare kanal till Hjälmaren. Som en tvilling till den forna sjön finns en torvmosse i söder på gränsen till Kumla kommun.

Ortnamnet Mosjö, Mossas 1314, kommer av *Mossæ-as (Mosjö ås). Detta namn kommer av kyrkbyn, Mosås (paa Moses as 1452), eftersom kyrkan ligger på en ås

Människor som inte är från trakten tar ofta fel på vilken ordaccent Mosås har. Det korrekta uttalet liknar närmast det för Borås.

Mosjös 18-hålsbana ligger ca 15 minuter söder om Örebro, endast ett par km från Mariebergs köpcentrum. Banan har breda generösa fairways och greenerna brukar vara av absolut toppklass!

Den vackra utsikt över Närkesslätten med Kilsbergen som ståtlig bakgrund ger spelaren en härlig golfupplevelse. Karaktären på 18-hålsbanan beskrivs som en öppen parkbana i ett böljande landskap, där kullar ramar in hålen på ett vackert och naturligt sätt. Variationsrikedomen är påtaglig och hålen följer varandra på ett naturligt sätt.

Mosjöbanan har genom åren stått värd för både nationella och internationella tävlingar på hög nivå.

Tips! Banan är handikappvänlig, dvs lätt att gå för den som har någon form av nedsatt rörlighet/funktion.

Marieberg Galleria, tidigare Mariebergs köpcentrum, är ett köpcentrum vid E20, 9 km söder om Örebro i riktning mot Göteborg. I samma område som gallerian finns flera andra varuhus och butiker, exempelvis Ikea, Bauhaus och Media Markt.

Marieberg Gallerias historia började egentligen 1978 då Kooperativa Förbundet lät bygga en stor OBS!-enhet 9 km söder om Örebro i riktning mot Kumla. 1983 kontaktade KF Centrumutveckling för att få hjälp med en utveckling av centret vilket resulterade i att huset byggdes om till ett regionalt köpcentrum.

2002 så förvärvades Marieberg Centrum av Steen & Strøm AB och de blev då hundraprocentig ägare.

Under årens lopp har centret genomgått större renoveringar sedan det öppnades 1988. Fysiska om- och tillbyggnader har pågått sedan år 2007. Dessutom har det tillkommit nya parkeringsplatser, cirkulationsplatser och tillfartsvägar. Nu finns det ca 100 butiker, kaféer, restauranger på en yta av 44 000 m², vilket har gjort Marieberg Galleria till en av Sveriges modernaste gallerior.

27 augusti 2009 invigdes centret och bytte samtidigt namn till Marieberg Galleria
Kommunikation
Mosås genomkorsas av länsväg 690, Kumlavägen, som går mellan Örebro och Kumla och har hastighetsbegränsning till 50 km/h genom samhället. E20 går förbi Mosås en bit väster om tätorten, men det finns ingen trafikplats vid Mosås. Den närmsta trafikplatsen norr om Mosås ligger vid Mariebergs köpcentrum och den närmaste söder om Mosås ligger vid Kumla.

Mosås ligger längs järnvägen Örebro-Hallsberg, men järnvägsstationen i Mosås är sedan länge nedlagd.

BYGGNAD


Byggnadstyp
Radhus
Byggnadsår
2017
Hiss
Nej
Uppvärmning
Fjärrvärme
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
 

INTERIÖR


Boarea + Biarea
146 kvm 0 kvm
Antal rum
5 rum & kök

Rumsbeskrivning

Entré som är ljus med exklusivt klinkergolv samt platsbyggda skjutdörrsgarderober. Sovrum med platsbyggda garderober. Tvättstuga med tvätt och torktumlare samt klinkergolv. Badum med klinkergolv samt specialbaställd mosaik. Köket går i grå ton med all maskinell utrustning man kan tänka sig. Granitskivan förhöjer känslan ytterligare. Vardagsrum med värmande kamin och underbara fönsterpartier mot uteplatsen i sydväst. Klinker i hall på övervåningen. Övervåningen erbjuder även den golvvärme överallt för maximal comfort. 2 stycken sovrum med balkong på bägge sidor av huset. Badrum med kakel och klinker, dusch, wc och handfat. Stort och rymligt allrum/vardagsrum med otroligt fint ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna ut mot balkongen i soligt söderläge.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Radhus
Ekonomi
Begärt pris: 2 495 000 kr
Avgift: 4 500 kr/mån, exkl. värme
Andel i föreningen: 12.5%
Andel av årsavgift: 12.5%
Driftskostnad
15 600 kr
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 12 000 kr
El: 3600 kr
r