Sörby

Sörbyallén

BESKRIVNING

När byggmästare Jan Hallmén, då Överingenjör på Skanska, 1967 beslutade att uppföra ”Villa Hallmén” med hjälp av den välrenommerade arkitekten Hans I Erikson, SAR, så valdes både tomt och hus med stor omsorg. Utifrån det planförslag som togs fram för ett helt nytt område i Sörby så fick han möjlighet att välja den bästa tomten och där uppföra sitt drömhus. Makarna Hallmén ville hålla en ödmjuk ton utåt och det är först när man kliver in i detta välkomnande hem som man inser det unika och otroligt genomtänkta med "Villa Hallmén". Fru Inga Hallmén drev Törnqvist Gardinaffär på Drottninggatan och hade stor kunskap och passion för inredning. Den här kombinationen skapade någonting extra ordinärt för deras stora familj. Paret levde sida vid sida i huset hela vägen fram till deras bortgång. De spenderade drygt 50 fantastiska år i huset med storslagna tillställningar och underbara högtider med familj och vänner. Det är verkligen en bostad för livets alla händelser. Villan har en totalyta om ca 400 kvm plus dubbelgarage. Tomten är en av Sörbys största, belägen på en rofylld återvändsgata och angränsande till en fin park som inrymmer en lekpark. Det finns potential att anlägga pool både invändigt och utvändigt. Källarplanet är inrett med frikostiga sällskapsutrymmen, möjlighet till kontor med separat ingång , öppen spis och bastu. Detta är en underhandsförsäljning vilket innebär att vi behandlar affären diskret. Endast privata visningar. Kontakta Lejon för mer information.

FAKTA


Utgångspris
Kontakta mäklare för pris
Boarea
191 kvm
Tomtarea
1034 kvm
Antal rum
9 rum & kök
Byggår
1968

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

ÖVRIGA BYGGNADER


Dubbelgarage

NÄROMRÅDE


Sörby är en stadsdel i Örebro. Området ligger söder om Örebro-Skebäcks Järnväg, norr om Sörbyängen samt Tybble och väster om Almby. Området tillhörde före 1943 Almby landskommun. Namnet Sörby kommer sig av den by som tidigare låg på området.

Området präglas idag främst av villabebyggelse från 1930-talet och framåt. Stadsdelen är en av Örebros mer exklusiva. Den norra delen av Sörby kallas för Eklunda och det är även på den platsen som Eklundaskolan är belägen.

BYGGNAD


Byggnadsår
1968
Uppvärmning
Bergvärme
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Stomme: Betong
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas isolerglas
Bjälklag: Betong
Tak: Papp
Utv plåtarbete: Lackerad plåt
 

INTERIÖR


Boarea + Biarea
191 kvm 191 kvm
Antal rum
9 rum & kök

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
1-familjs friliggande villa
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde
4 445 000 kr
Pantbrev

4 stycken på totalt 525 000 kr


Tomt
Areal: 1 034 kvm
Typ: Hörntomt
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp