Öster

Restalundsvägen 6

BESKRIVNING

Ljus, härlig och representativ 4:a - ombyggd till 3:a i fint läge på attraktiva Öster. Krypavstånd till Hockey och fotbollsarenorna. Nära till stan, universitet och allt centrala örebro har att erbjuda. Genomgående ekparkett, helkaklade våtutrymmen, Kök och vardagsrum i öppen planlösning och rejält stor balkong mot villaområde. Lägenheten ligger i fastighet med hiss och garageplats med möjlighet att överta finns precis nedanför ingången till hissen.

FAKTA


Utgångspris
2 995 000 kr
Boarea
95.8 kvm
Antal rum
4 rum & kök
Avgift/månad
5 080kr, inkl värme, VA, bredband och kabel-TV (Telia)

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

ANSVARIG MÄKLARE


URBAN FLYNNER

URBAN FLYNNER

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
urban@lejonsmakleri.se
Mobil:
072 - 331 90 97

ASSISTERANDE MÄKLARE


Erik Lejon

Erik Lejon

Registrerad fastighetsmäklare
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
0709992990

NÄROMRÅDE


Öster i Örebro är en stadsdel som begränsas av Trädgårdsgatan i väster, Rudbecksgatan - Österängsgatan i söder, Svartån i norr och Slussgatan i öster.
Örebros snabba befolkningsutveckling kring sekelskiftet 1900 ledde till att stadsplanerarna sökte nya områden för stadens expansion. År 1888 hade en stadsplan upprättats för Väster. Mot mitten av 1890-talet hade inom de östra delarna av staden påbörjats en byggnadsverksamhet som man ansåg sig borde kontrollera. År 1897 inkom till stadsfullmäktige två olika förslag till stadsplan för Öster. Det ena var signerat stadsingenjör Gustaf Bergh och det andra lantbruksingenjör John Sundberg. Den slutliga utformningen torde ha blivit en kompromiss mellan de båda förslagen, med tillägg av andra ändringsförslag som tillkom senare. Stadsplaneområdets östra gräns utgjordes av Slussgatan. En nämnd utsågs för att föreslå namn på gator, torg och parker. Stadsplanen fastställdes den 4 maj 1900.

Centrum för Öster är Oskarstorget, som från början kallades Engelbrektsplan. Huvudgator är Engelbrektsgatan, som med stadsplanen förlängdes österut, samt Sturegatan och Oskarsvägen. Oskarsvägen hette Akensgatan under de första åren. Stureplan och Sturelunden tillkom också med stadsplanen, men de benämningarna är borttagna.

BYGGNAD


Hiss
Ja
Våning
3 av 4

INTERIÖR


Boarea + Biarea
95.8 kvm 0 kvm
Antal rum
4 rum & kök

Rumsbeskrivning

Hall med snyggt ljusgrått klinkergolv. Till vänster om hallen finns wc med handfat. Helkaklat och med klinkergolv med golvvärne. Takspottar. Kök: Klassiskt snyggt kök från Vedum och med full maskinell utrusting i rostfritt från Siemens. Vardagsrumet och köket ligger i en ljus öppen planlösning. Man har låtit ta bort en vägg till ett tredje sovrum i syfte att få till än större vardagsrum. Stora fönsterpartier och med utgång till rejält stor balkong i soligt syd/väst-läge. Sovrum 1 med 3 garderober och fönster i 2 väderstreck. Sovrum 2 med 3 garderober och ingång till walk in closet. Sist men inte minst ett generöst och smakfullt duschrum med dusch, wc och handfat. Här inne finns även tvättmaskin och torktumlare. Sammantaget en mycket välplanerad lägenhet på Öster nära Örebros stadsliv.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Begärt pris: 2 995 000 kr
Avgift: 5 080 kr/mån, inkl värme, VA, bredband och kabel-TV (Telia)