Öster

Restalundsvägen 16 E

BESKRIVNING

Med en av Örebros mest attraktiva adresser saluförs nu en synnerligen högklassig 3:a. Runt husknuten spelas Allsvensk fotboll och SHL hockey. Gym, bad, skola, förskola, livsmedelsbutik inom ett par hundra meter. Ljus bostad med trivsam planlösning och påkostade materialval så som granitskiva i kök. En alldeles underbar balkong i optimalt syd/västläge är ännu ett attribut som drar. Gångavstånd till hela Örebros utbud. Högklassigt bygge för den som inte nöjer sig med annat än det bästa. Hjärtligt välkommen att kontakta Erik Lejon för privat visning!


Byggnadsår:
2017-2018
Kommentar, byggnad
Flerbostadshus i fyra till fem våningsplan med totalt 55 st lägenheter.
Värme och ventilationsanl.
Uppvärmning: Fjärrvärme.
Ventilation: FX aggregat. Återvinning av frånluft i alla lägenheter. Kåpa i kök.
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet
Tv: tv ingår via Bredbandsbolaget.
Internet: bredband, fiber, ingår via Bredbandsbolaget.
Balkong
Söderläge.
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering
55 st parkeringsplatser går att hyra för ca 475 kr/mån. Ev kö. En av dessa är handikappanpassad. 2 st besöksparkeringar.


Övriga utrymmen i föreningen
I föreningen finns cykelförråd och miljörum.

FAKTA


Utgångspris
3 395 000 kr
Bostadstyp
Lägenhet
Boarea
87 kvm
Antal rum
3 rum & kök
Avgift/månad
4 512kr, Inkl värme, va, tv och bredband.
Byggår
2018

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

ÖVRIGA BYGGNADER


Förråd tillhör lägenheten. Egen parkeringsplats finns att hyra för endast 475 kronor i månaden.

NÄROMRÅDE


Öster i Örebro är en stadsdel som begränsas av Trädgårdsgatan i väster, Rudbecksgatan - Österängsgatan i söder, Svartån i norr och Slussgatan i öster.
Örebros snabba befolkningsutveckling kring sekelskiftet 1900 ledde till att stadsplanerarna sökte nya områden för stadens expansion. År 1888 hade en stadsplan upprättats för Väster. Mot mitten av 1890-talet hade inom de östra delarna av staden påbörjats en byggnadsverksamhet som man ansåg sig borde kontrollera. År 1897 inkom till stadsfullmäktige två olika förslag till stadsplan för Öster. Det ena var signerat stadsingenjör Gustaf Bergh och det andra lantbruksingenjör John Sundberg. Den slutliga utformningen torde ha blivit en kompromiss mellan de båda förslagen, med tillägg av andra ändringsförslag som tillkom senare. Stadsplaneområdets östra gräns utgjordes av Slussgatan. En nämnd utsågs för att föreslå namn på gator, torg och parker. Stadsplanen fastställdes den 4 maj 1900.

Centrum för Öster är Oskarstorget, som från början kallades Engelbrektsplan. Huvudgator är Engelbrektsgatan, som med stadsplanen förlängdes österut, samt Sturegatan och Oskarsvägen. Oskarsvägen hette Akensgatan under de första åren. Stureplan och Sturelunden tillkom också med stadsplanen, men de benämningarna är borttagna.

BYGGNAD


Byggnadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
2018
Hiss
Ja
Våning
3 av 4
Uppvärmning
Centralvärme
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
 

INTERIÖR


Boarea + Biarea
87 kvm 0 kvm
Antal rum
3 rum & kök

Rumsbeskrivning

Entré med klinkergolv. Sovrum med parkettgolv. Sovrum med parkettgolv och garderober. Klädkammare. Badrum med kakel, klinker, dusch, wc och handfat. Tvätt och torktumlare från Siemens med rejäl arbetsbänk. Vardagsrum och kök integrerar och ljusinsläppet från de stora fönsterpartierna är generöst. Köket är från Marbodahl med rostfria vitvaror från Siemens och granitbänkskiva. Utgång till den alldeles underbara balkongen i härligt syd/väst läge för optimal kvällssol och vacker vy över Sörbys takåsar. Intill balkongen återfinns ett förråd.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Begärt pris: 3 395 000 kr
Avgift: 4 512 kr/mån, Inkl värme, va, tv och bredband.
Andel i föreningen: 2.031%
Andel av årsavgift: 2.031%

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN


Sex flerbostadshus med 55 lägenheter med adresserna Restalundsvägen 16 A-F, 16H.
TV & bredband
Bredbandsbolaget.
Parkering
55 parkeringsplatser. Parkering kostar 475:- per månad.
r