Vivalla

Poesigatan 26B

BESKRIVNING

Välkommen till en stor 2:a med bra planlösning och rymlig balkong med tak och i bästa solläge. Fri och fin utsikt över grön innergård. Lägenheten ligger högst upp i hus med hiss. Stor hall med god plats för för garderober. Längst in i hallen finns ingång till klädkammare. Till vänster finns ett helkaklat badrum, wc och handfat, badkar och nyare tvättmaskin som ingår i köpet. Köket är ljust och luftigt med vita luckor. Utgång från köket till stor balkong under tak och med sol största delen av dagen. Matplatsen är fint placerad vid fönster. Vardagsrummet är stort och rymligt och har parkettgolv. Sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns även garderober Jättefina omgivningar med mycket grönområden och centrum endast 50 meter från bostaden. Inhängnad förening och innergård som endast de boende har tillgång till. Eget lägenhetsförråd på samma våning som lägenheten. Tvättstuga och cykelrum finns. I föreningen i ett annat hus finns även tillgång till ett litet gym samt bastu. Parkering finns möjlighet att hyra- separat kö och allmän parkering finns även att tillgå vid centrum. Bra kommunikationer till stan med buss. Välkommen på visning!

FAKTA


Utgångspris
295 000 kr
Boarea
70 kvm
Antal rum
2 rum & kök
Avgift/månad
5 058kr, inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband
Byggår
1990-1992

ANSVARIG MÄKLARE


URBAN FLYNNER

URBAN FLYNNER

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
urban@lejonsmakleri.se
Mobil:
072 - 331 90 97

BYGGNAD


Byggnadsår
1990-1992
Hiss
Ja
Våning
3 av 3

INTERIÖR


Boarea + Biarea
70 kvm 0 kvm
Antal rum
2 rum & kök

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Begärt pris: 295 000 kr
Avgift: 5 058 kr/mån, inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband
Andel i föreningen: 0.82307%
Andel av årsavgift: 0.83823%

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN


På fastigheten finns 5 bostadshus med 7 uppgångar med adresserna 21A-C, 22, 24, 26 A-B.
104 bostäder fördelat enligt följande:
2 rum och kök 41 st, 69,3 kvm
3 rum och kök 26 st, 83,8 kvm
4 rum och kök 37 st 106,1 kvm

Allmänt
Föreningen består av ett höghus (13 vån) och fyra lägre hus (4 vån).
Föreningen byggdes åren 1990-1992 och består av 104 lägenheter belägna i bostadsområdet Vivalla som gränsar till bostadsområdet Baronbackarna, villaområdena Hjärsta och Lundby samt affärs- och småindustriområdet Boglundsängen.
I centrumanläggningen finns Vivalla stadsdelsbibliotek som under 2005 moderniserats och byggts ut för att skapa bra lokaler för "Mötesplats Vivalla", där det ofta arrangeras möten mellan kommunens företrädare och medborgarna "Vivallaborna".I Vivalla finns en stor mängd föreningar, samfund och grupper med verksamhet för både barn, ungdomar och vuxna.

Service
Mitt i bostadsområdet finns den inglasade centrumanläggningen som rymmer det mesta av offentlig och privat service. Här finns idag vårdcentral, folktandvård, polis, bibliotek, livsmedelsbutiker, frisör, restaurang, café, spelbutik, matt- och möbelaffär, uttagsautomat och juvelbutik.
I direkt anslutning till Vivalla finns City Gross, ICA Maxi och Eurostop Hotell och konferens.

Kommunikationer
Busslinje nr 1 går in till city och vidare till Marieberg och Mosås. Busslinje nr 2 går in till city och vidare till Brickebacken. Busslinje nr 10 går in till city och vidare till Örebro universitet.
Väl utbyggda cykelvägar gör det enkelt att ta sig till och från Vivalla. Med bil kommer man också lätt till Vivalla, som ligger i anslutning till E18/E20 med avfart vid Eurostop.


Rekreation
Vid Vivalla sportcenter finns en anläggning för olika typer av idrott både sommar och vinter.
På bekvämt gångavstånd finns tillgång till strövområden, i söder ligger Hjärstaskogen och i norr Lundbyskogen som båda är populära promenad- och rekreationsområden.
I anslutning till centrum finns ett utomhusbad som också arrangerar trivselkvällar under sommaren.

Skola
I Vivalla finns det tolv kommunala förskolor varav en med musikprofil och en med språkprofil.

Områdets grundskola - Vivallaskolan, en F-6 skola, är en av Örebros modernaste skolor sedan ombyggnaden i början av 2000-talet. I anslutning till skolan finns Kulturarenan, en samlingspunkt med 400 sittplatser för teater, musik och dansuppvisning.

Fritidsgården ligger samlokaliserad med skolan och är öppen kvällstid för ungdomar 13 år och äldre. Dagtid finns där ett skolcafé. I anslutning till fritidsgården finns även musik- och dansstudio.

I centrum ligger också Örebro Folkhögskola.
TV & bredband
Tv via Comhem och bredband via Bredbandsbolaget.
Parkering
I föreningen finns 42 garageplatser och 20 parkeringsplatser och 5 mc/mopedplatser.
r