Nora

Nyhyttan 522

BESKRIVNING

Välkomna till Nyhyttan 522. Här har ni nära till Bergslagens vackra natur med skogar, sjöar och vandringsleder. Vid byns badplats finns brygga, hopptorn och vedeldad bastu. Det friska rena vattnet från den gamla kurorten kommer direkt i kranen. Njut av tystnaden och den rena luften.

Huset om totalt 210 kvm (105+105) har en tilltalande planlösning där sociala ytor och komfort stått i fokus vid gjorda renoveringar. Huset värms praktiskt upp via bergvärme. Här finns 4 sovrum, ett stort kök med plats för både matgrupp och socialt häng samt vardagsrum med en charmig öppen spis. Källaren inrymmer både gott om förvaringsytor, pannrum, tvättstuga, badrum med dusch, garage samt ett rum med separat ingång. Rummet är möjligt att använda till sin verksamhet, generationsboende eller ett gästrum och är förberett med avloppsrör i plattan för ett badrum och pentry.
 
Den vackra trädgården med drivhus, pergola, blomster, frukt, bär skapar mervärden för den som har gröna fingrar eller uppskattar en fin miljö. Här har ni plats för både skapande och avkoppling.

Nyhyttan är en by som ingår i Järnboåsbygden belägen i Bergslagen. Här har ni nära till vacker natur, med både skog och sjö.
Bo i en lugn och trygg miljö med ca 5 minuter till Järnboås där det finns förskola och skola (åk 1-6), bensinstation och servicebutik öppen alla dagar i veckan,  ca 25 minuter till den pittoreska trästaden Nora, ca 30 minuter till Lindesberg samt lika långt till Hällefors. Stockholm nås på knappt 3 timmar.

Välkomna att anmäla er till visningen.

FAKTA


Utgångspris
1 095 000 kr
Bostadstyp
1-plansvilla med källare
Boarea
105 kvm
Tomtarea
1374 kvm
Antal rum
5 rum & kök varav 4 sovrum
Driftkostnad
27 913kr
Byggår
1963

Visningar


torsdag 13 Aug
KL 16:30 - 17:15
Bokad visning, kontakta mäklaren för att anmäla dig. Välkommen.
söndag 16 Aug
KL 11:00 - 11:45
Bokad visning, kontakta mäklaren för att anmäla dig. Välkommen.

ANSVARIG MÄKLARE


CHARLOTTE BJÖRKGREN

CHARLOTTE BJÖRKGREN

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
charlotte@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 888 29 95

BYGGNAD


Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Byggnadsår
1963
Uppvärmning
Bergvärme
Byggnadssätt
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas och delvis 3-glas
Tak: Betongpannor
Utv plåtarbete: Lackerad plåt
 
Fastighetsbet.
Nyhyttan 5:18

INTERIÖR


Boarea + Biarea
105 kvm 105 kvm
Antal rum
5 rum & kök varav 4 sovrum

Rumsbeskrivning

Hall med klädhängare och praktiskt klinkergolv som enhetligt följer med in i köket. Vattenburen golvvärme. Köket med de unika takfönstren, de synliga bjälkarna och de öppna sällskapsytorna tillsammans med de rejäla arbetsytorna i köksdelen skapar lust och trivsamhet både för den matlagningsintresserade och dess gäster. Köket har skåpluckor i ek, bänkskiva i massiv granit och fullutrustad maskinell utrustning; Kyl/frys, spis, fläkt och diskmaskin. Från kökets sociala del nås trädgården via altandörren och två av husets 4 sovrum. Sovrum 1 har parkettgolv och tapetserade väggar, sovrum två har parkettgolv och målade väggar samt inbyggd garderob. Till vänster om hallen finns vardagsrummet med öppen spis och utgång till altanen. Parkettgolv och tapetserade väggar. Till höger i hallen finns två större sovrum, 2 garderober samt ett helkaklat badrum med dusch. Båda sovrummen har parkettgolv och är rymliga nog för dubbelsäng. Det ena sovrummet har tapetserade väggar och det andra har målade väggar och inbyggda garderober. Det helkaklade badrummet renoverades 2014. Wc, tvättställ och dusch samt vattenburen golvvärme. Källaren har gott om förvaringsutrymmen, ett badrum med dusch, pannrum/tvättstuga med Bergvärmepump (Nibe installerad 2012). Rum innanför under uppbyggnad. Förberett för badrum (avloppsrör i plattan) Separat ingång. Enbilsgarage.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
1-familjs friliggande villa
Ekonomi
Begärt pris: 1 095 000 kr
Driftskostnad
27 913 kr
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 14 000 kr
VA: 6 980 kr
Renhållning: 1 412 kr
Sotning: 574 kr
Försäkring: 4 947 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar
Användning som fritidshus/deltidsboende. Sotning inkl brandskyddskontroll beräknat var 3dje år.
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde
423 000 kr
Pantbrev

12 stycken på totalt 664 100 kr


Tomt
Areal: 1 374 kvm
Typ: Trädgårdstomt, lantligt läge
Tomtbeskrivning
Grönskande trädgård med uteplatser byggda för att få maximal njutning av solens strålar. Stensatt uteplats invid huset, Pergola med växande vinranka och längst ner i trädgården avnjuts kvällsolen på uteplats med grönska runt om. Drivhus med kanalplast och svart stomme. Regnvattnet tas om hand i tunna för bevattning av växter. Huset har insynsskyddat staket grusad uppfart mot garaget på husets baksida och ner till förrådet.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Nora Nyhyttan GA:6 ändamål: Vägar
r