Öster

Nygatan 82

BESKRIVNING

Högt upp i huset våning 8 med en gudomlig utsikt över staden och Hjälmaren bor man i händelsernas centrum med Allsvensk fotboll, SHL hockey och Allsvensk Bandy 100 meter ifrån lägenheten. Utöver det återfinns några av stans bästa gym även de 100 meter från bostaden. Till citykärnan är det enbart några minuters promenad och inom 40 meter finns en av staden absolut bästa restauranger. Kort cykelavstånd både till Universitetet och sjukhuset. Med andra ord ett läge som slår det mesta. Utöver detta tillhör man en av Örebros bästa bostadsrättsföreningar, BRF Vallen med en mycket välmående ekonomi. Extremt låg avgift! Hjärtligt välkommen att kontakta Lejon för vidare info om processen!

Lägenheten har en välkomnande hall med god förvaring. Badrum med kakel och klinker. Kök med ljusa luckor och gott om plats för matbord. Sovrum med garderober. Vardagsrum med pampig utsikt från de stora fönsterpartierna och utgång till balkongen med underbar utsikt.

Allmänt
Föreningens namn: BRF Vallen Riksbyggen
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Ja
Kommun: Örebro
Gemensamma utrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns det cykelförråd tvättstuga, och hobbyrum.
Parkering
19 garageplatser, sep kö.51 parkeringsplatser, sep kö.Fria parkeringar längs gatorna.
Stambytt 2018 (värme)

FAKTA


Utgångspris
1 995 000 kr
Bostadstyp
Lägenhet
Boarea
59 kvm
Antal rum
2 rum & kök
Avgift/månad
1 691kr, exklusive värme. Bredband och kabeltv ingår i hyran Bostadsrättstillägget på hemförsäkringen ingår i hyran Nätavgiften på elen ingår i hyran (betalar bara rörliga delen
Driftkostnad
8 880kr
Byggår
1960

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

ÖVRIGA BYGGNADER


Förråd i källaren tillhör lägenhet och matkällarförråd.

NÄROMRÅDE


Öster i Örebro är en stadsdel som begränsas av Trädgårdsgatan i väster, Rudbecksgatan - Österängsgatan i söder, Svartån i norr och Slussgatan i öster.
Örebros snabba befolkningsutveckling kring sekelskiftet 1900 ledde till att stadsplanerarna sökte nya områden för stadens expansion. År 1888 hade en stadsplan upprättats för Väster. Mot mitten av 1890-talet hade inom de östra delarna av staden påbörjats en byggnadsverksamhet som man ansåg sig borde kontrollera. År 1897 inkom till stadsfullmäktige två olika förslag till stadsplan för Öster. Det ena var signerat stadsingenjör Gustaf Bergh och det andra lantbruksingenjör John Sundberg. Den slutliga utformningen torde ha blivit en kompromiss mellan de båda förslagen, med tillägg av andra ändringsförslag som tillkom senare. Stadsplaneområdets östra gräns utgjordes av Slussgatan. En nämnd utsågs för att föreslå namn på gator, torg och parker. Stadsplanen fastställdes den 4 maj 1900.

Centrum för Öster är Oskarstorget, som från början kallades Engelbrektsplan. Huvudgator är Engelbrektsgatan, som med stadsplanen förlängdes österut, samt Sturegatan och Oskarsvägen. Oskarsvägen hette Akensgatan under de första åren. Stureplan och Sturelunden tillkom också med stadsplanen, men de benämningarna är borttagna.

BYGGNAD


Byggnadstyp
Lägenhet
Byggnadsår
1960
Hiss
Ja
Våning
8 av 10
Uppvärmning
Fjärrvärme
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
 

INTERIÖR


Boarea + Biarea
59 kvm 0 kvm
Antal rum
2 rum & kök

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Begärt pris: 1 995 000 kr
Avgift: 1 691 kr/mån, exklusive värme. Bredband och kabeltv ingår i hyran Bostadsrättstillägget på hemförsäkringen ingår i hyran Nätavgiften på elen ingår i hyran (betalar bara rörliga delen
Andel i föreningen: 0.80715%
Andel av årsavgift: 0.8032%
Driftskostnad
8 880 kr
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 6 480 kr
El: 2400 kr
Beräknat antal pers: 2
r