Malung-Sälen

Näsfjället 15B

BESKRIVNING

Drömmer du om ett mindre orört och mindre exploaterat fjäll med optimala förutsättningar för barnfamiljen att verkligen njuta i goda ro så har du verkligen hittat rätt när du nått destination Näsfjället.

I expansiva Näsfjället erbjuds här ett parhus med hela 6 stycken sovplatser med 4 rok. Näsfjället ses som ett riktigt skoternav där tankningsmöjligheter och fina skoterleder återfinns. Kungsleden hoppar man enkelt på och den sträcker sig från Idre Fjäll hela vägen ner till Lindvallen. Välvårdade längdspår och gångavstånd till lift, restaurang, skidshop och spabad. Ett mycket barnvänligt område med fina möjligheter för den stora barnfamiljen. Stugan mäter 50 kvm och är byggd i liggande timmer med bl.a. nyrenoverat badrum. En mycket god investering för framtiden. Kontakta Lejon för mer info och visning!

Centralt belägen till flera stora anläggningar i Sälen och Trysil. Näsfjället är sälenfjällens nordligaste fjäll och omges av nationalpark och naturreservat. 40 km norr om Sälen och 10 km väst om Sörsjön. Den högsta toppen ligger på 904 meter över havet. Du har tillgång till 11 nedfarter på natursnö, drygt 15 km längdspår och oändliga skoterleder längs Kungsleden.
Med fokus på natur och hälsa i lugn miljö välkomnar Näsfjället er med en restaurang, skidshop, husvagnscamping, relaxdel med bastu och stugby. Ni som har kommit för att festa på afterski och söker action - får spara det till ett annat tillfälle.
Då Näsfjället bara har tillgång till natursnö har vi ingen snögaranti. Men att åka utför i natursnö är en härlig upplevelse. Här kan snön ligga ända fram till maj månad. I år (2018) blir första året vi öppnar för sommarsäsong. I naturen kan ni vandra på Kungsleden, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp. Vi ser fram emot den nya flygplatsen som öppnar under 2019/2020. Flygplatsen Scandinavian Mountains Airport kommer vara belägen i Rörbäcksnäs. Till Näsfjället från flygplatsen tar det ca 25 minuter.
Kom hit, varva ner och ladda era batterier.

Näsfjället beskrivs som ett skoterparadis. Södra Kungsleden sträcker sig ifrån Högfjällshotellet i Sälen norr ut genom Norra Transtrandsfjällens naturreservat, passerar genom Skarsåsfjällens naturreservat, fortsätter förbi Fulufjället över Drevfjällens naturreservat och upp till Långfjällets naturreservat. Längst leden finns vindskydd och raststugor.

Vid restaurangen serveras den goda lunchen och även liftkortet ligger på ett humant pris. Med sina 11 nedfarter och knappa 1,5 mil från Stöten så finns en enorm potential i detta fjäll. Lägg därtill ett helt nytt driftavtal för anläggning samt ett ABB som storsatsar med solceller i området i kombination med den nybyggda flygplatsen så finns alla förutsättningar att Näsfjället ska växa med tiden. Vidare släpps nu både tomter och campingtomter i området och detaljplanen lämnar utrymme för mycket nybyggnation.

FAKTA


Utgångspris
1 525 000 kr
Bostadstyp
Parhus
Boarea
50 kvm
Tomtarea
237 kvm
Driftkostnad
19 704kr
Byggår
1980

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

BYGGNAD


Byggnadstyp
Parhus
Byggnadsår
1980
Uppvärmning
Direkt el
Byggnadssätt
Grundläggning: Plintar
Stomme: Timmer
Fasad: Timmer
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Timmer
Tak: Plåt
Utv plåtarbete: Lackerad plåt
 
Fastighetsbet.
Näsfjällsåsen 1:125

INTERIÖR


Boarea + Biarea
50 kvm 0 kvm

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Fritidshus
Ekonomi
Begärt pris: 1 525 000 kr
Driftskostnad
19 704 kr
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 10 775 kr
VA: 6 770 kr
Renhållning: 459 kr
Beräknat antal pers: 4
Kommentar
I uppvärmningen ingår även el
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde
600 000 kr
Pantbrev

2 stycken på totalt 892 500 kr


Tomt
Areal: 237 kvm
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp via minireningsverk 2014 (gemensamt)
Servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Malung-Sälen Sörsjön GA:1 ändamål: Vägar
r