Malung-Sälen

Näsfjället 14B

BESKRIVNING

Drömmer du om ett mindre orört och mindre exploaterat fjäll med optimala förutsättningar för barnfamiljen att verkligen njuta i goda ro så har du verkligen hittat rätt när du nått destination Näsfjället.

I expansiva Näsfjället erbjuds här ett parhus med hela 7 stycken sovplatser. Näsfjället ses som ett riktigt skoternav där tankningsmöjligheter och fina skoterleder återfinns. Kungsleden hoppar man enkelt på och den sträcker sig från Idre Fjäll hela vägen ner till Lindvallen. Välvårdade längdspår och gångavstånd till lift, restaurang, skidshop och spabad. Ett mycket barnvänligt område med fina möjligheter för den stora barnfamiljen. Stugan mäter 50 kvm och är byggd i liggande timmer med bl.a. nyrenoverat badrum. En mycket god investering för framtiden. Kontakta Lejon för mer info och visning!

Centralt belägen till flera stora anläggningar i Sälen och Trysil. Näsfjället är sälenfjällens nordligaste fjäll och omges av nationalpark och naturreservat. 40 km norr om Sälen och 10 km väst om Sörsjön. Den högsta toppen ligger på 904 meter över havet. Du har tillgång till 11 nedfarter på natursnö, drygt 15 km längdspår och oändliga skoterleder längs Kungsleden.
Med fokus på natur och hälsa i lugn miljö välkomnar Näsfjället er med en restaurang, skidshop, husvagnscamping, relaxdel med bastu och stugby. Ni som har kommit för att festa på afterski och söker action - får spara det till ett annat tillfälle.
Då Näsfjället bara har tillgång till natursnö har vi ingen snögaranti. Men att åka utför i natursnö är en härlig upplevelse. Här kan snön ligga ända fram till maj månad. I år (2018) blir första året vi öppnar för sommarsäsong. I naturen kan ni vandra på Kungsleden, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp. Vi ser fram emot den nya flygplatsen som öppnar under 2019/2020. Flygplatsen Scandinavian Mountains Airport kommer vara belägen i Rörbäcksnäs. Till Näsfjället från flygplatsen tar det ca 25 minuter.
Kom hit, varva ner och ladda era batterier.

Näsfjället beskrivs som ett skoterparadis. Södra Kungsleden sträcker sig ifrån Högfjällshotellet i Sälen norr ut genom Norra Transtrandsfjällens naturreservat, passerar genom Skarsåsfjällens naturreservat, fortsätter förbi Fulufjället över Drevfjällens naturreservat och upp till Långfjällets naturreservat. Längst leden finns vindskydd och raststugor.

Vid restaurangen serveras den goda lunchen och även liftkortet ligger på ett humant pris. Med sina 11 nedfarter och knappa 1,5 mil från Stöten så finns en enorm potential i detta fjäll. Lägg därtill ett helt nytt driftavtal för anläggning samt ett ABB som storsatsar med solceller i området i kombination med den nybyggda flygplatsen så finns alla förutsättningar att Näsfjället ska växa med tiden. Vidare släpps nu både tomter och campingtomter i området och detaljplanen lämnar utrymme för mycket nybyggnation.

FAKTA


Utgångspris
1 350 000 kr
Boarea
50 kvm
Tomtarea
189 kvm
Antal rum
4 rum & kök varav 3 sovrum
Driftkostnad
8 391kr
Byggår
1980

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

ÖVRIGA BYGGNADER


Bastukåta om 17 kvm samt att förråd återfinns på tomten

BYGGNAD


Byggnadsår
1980
Uppvärmning
Direkt El
Byggnadssätt
Grundläggning: Plintar
Stomme: Timmer
Fasad: Liggande Timmer
Fönster: 2-glas- 3-glas
Tak: Plåt
Utv plåtarbete: Lackerad plåt
 
Fastighetsbet.
Näsfjällsåsen 1:113

INTERIÖR


Boarea + Biarea
50 kvm 0 kvm
Antal rum
4 rum & kök varav 3 sovrum

Rumsbeskrivning

Entré med parkettgolv. Badrum med kakel och klinker. WC, duschkabin, handdukstork och torkskåp. Renoverat 2015/2016. Sovrum med parkettgolv. Sovrum med parkettgolv. Kök med skåpsinredning av ek. Kyl, frys, spis och ugn. Gott om plats för matbord. Trapp till övervåning. Sovloft med plats för två sängar.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Fritidshus
Ekonomi
Begärt pris: 1 350 000 kr
Driftskostnad
8 391 kr
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 6 500 kr
Renhållning: 500 kr
Beräknat antal pers: 4
Kommentar
OBS Säljaren har endast använt fastigheten som fritidsbostad vilket gör att driftkostnaden endast är uppskattad.
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde
600 000 kr
Pantbrev

3 stycken på totalt 1 190 000 kr


Tomt
Areal: 189 kvm
Vatten/avlopp
Kommunalt Vatten. Enskilt avlopp via minireningsverk 2014 (gemensamt)
Servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Malung-Sälen Sörsjön GA:1
r