Malung-Sälen

Näsfjället 11

BESKRIVNING

Drömmer du om ett mindre orört och mindre exploaterat fjäll med optimala förutsättningar för barnfamiljen att verkligen njuta i goda ro så har du verkligen hittat rätt när du nått destination Näsfjället.

Centralt belägen till flera stora anläggningar i Sälen och Trysil. Näsfjället är sälenfjällens nordligaste fjäll och omges av nationalpark och naturreservat. 40 km norr om Sälen och 10 km väst om Sörsjön. Den högsta toppen ligger på 904 meter över havet. Du har tillgång till 11 nedfarter på natursnö, drygt 15 km längdspår och oändliga skoterleder längs Kungsleden.
Med fokus på natur och hälsa i lugn miljö välkomnar Näsfjället er med en restaurang, skidshop, husvagnscamping, relaxdel med bastu och stugby. Ni som har kommit för att festa på afterski och söker action - får spara det till ett annat tillfälle.
Då Näsfjället bara har tillgång till natursnö har vi ingen snögaranti. Men att åka utför i natursnö är en härlig upplevelse. Här kan snön ligga ända fram till maj månad. I år (2018) blir första året vi öppnar för sommarsäsong. I naturen kan ni vandra på Kungsleden, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp. Vi ser fram emot den nya flygplatsen som öppnar under 2019/2020. Flygplatsen Scandinavian Mountains Airport kommer vara belägen i Rörbäcksnäs. Till Näsfjället från flygplatsen tar det ca 25 minuter.
Kom hit, varva ner och ladda era batterier.

Näsfjället beskrivs som ett skoterparadis. Södra Kungsleden sträcker sig ifrån Högfjällshotellet i Sälen norr ut genom Norra Transtrandsfjällens naturreservat, passerar genom Skarsåsfjällens naturreservat, fortsätter förbi Fulufjället över Drevfjällens naturreservat och upp till Långfjällets naturreservat. Längst leden finns vindskydd och raststugor.

Vid restaurangen serveras den goda lunchen och även liftkortet ligger på ett humant pris. Med sina 11 nedfarter och knappa 1,5 mil från Stöten så finns en enorm potential i detta fjäll. Lägg därtill ett helt nytt driftavtal för anläggning samt ett ABB som storsatsar med solceller i området i kombination med den nybyggda flygplatsen så finns alla förutsättningar att Näsfjället ska växa med tiden. Vidare släpps nu både tomter och campingtomter i området och detaljplanen lämnar utrymme för mycket nybyggnation.

Så med denna information i beaktande är frågan om man vill slå till på en färdigproducerad fjällstuga endast ca 100 meter från backen med en mycket god uthyrningsmöjlighet. Dessa stugor håller en hög standard och är välplanerade med två sovrum, badrum, kök och vardagsrum. 6 stycken sovplatser. Vissa av stugorna har även bastu. Samtliga stugor står på friköpta tomter. En mycket god investering för framtiden. Kontakta Lejon för mer info och visning!

FAKTA


Utgångspris
1 295 000 kr
Bostadstyp
Fjällstuga
Boarea
50 kvm
Tomtarea
135 kvm
Antal rum
3 rum & kök varav 2 sovrum
Driftkostnad
18 800kr
Byggår
2011

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

BYGGNAD


Byggnadstyp
Fjällstuga
Byggnadsår
2011
Uppvärmning
Direkt El, Kamin
Byggnadssätt
Grundläggning: Plintar
Stomme: Trä
Fasad: Timmer
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv plåtarbete: Lackerad plåt
 
Fastighetsbet.
Näsfjällsåsen 1:139
Övrigt
Förråd för skidor och dylikt om ca 4 kvm.

INTERIÖR


Boarea + Biarea
50 kvm 0 kvm
Antal rum
3 rum & kök varav 2 sovrum

Rumsbeskrivning

Entré med plats för avhängning. Plastmatta. Badrum med plastmatta och våtrumstapet. Duschväggar som är infällbara i glas. Bastu. Kök som går i ljus ton med kyl, frys , spis och plastmatta. Gott om plats för matbord. Vardagsrum med trägolv och kamin. Utgång till uteplats med underbar utsikt över fjället. 2 stycken sovrum med plats för 4 sovplatser samt 2 sovplatser i bäddsoffa.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Fritidshus
Ekonomi
Begärt pris: 1 295 000 kr
Driftskostnad
18 800 kr
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 14 000 kr
Renhållning: 1 200 kr
Sotning: 600 kr
El: 3000 kr
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde
925 000 kr
Pantbrev

2 stycken på totalt 675 000 kr


Tomt
Areal: 135 kvm
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om via samfälligheten. Enskilt avlopp via samfälligheten.
Servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Malung-Sälen Sörsjön GA:1
r