Lekeberg

Lanna Granliden 4

BESKRIVNING

Här saluförs ett välplanerat och nybyggt enplanshus i det så populära Lanna med allt en barnfamilj kan önska. Huset är ljust med tilltalande planlösning och påkostade materialval. Här finns 4 stycken sovrum varav materbedroom är väl tilltaget och beläget i privat del av huset. Redan vid entrén möts man av påkostat klinkerplattor i storleken 60 x 60 cm. Köket är stilfullt med rostfria vitvaror och grå ton på luckor. Två stycken kaklade badrum. Kamin för de mysiga stunderna under hösten. Huset har en helt färdig tomt med stora plattsatta ytor runt på framsidan samt ett mycket väl tilltaget trädäck runt huset. Beläget på lugn återvändsgata ca 400 meter från det berömda badgruvan i Lanna. Huset har ett stort dubbelgarage om hela 58 kvm med plats för två bilar samt möjlighet till rejäl förvaringsyta. Huset värms upp av en Frånluftsvärmepump från Nibe med värmeåtervinning för en extremt låg driftkostnad.

Lanna erbjuder en av Sveriges bästa golfanläggningar som utöver själva banan har en välrenommerad restaurang, spa, paddelbanor, skjutbana samt fitnesscenter. Kilsbergen med fina möjligheter till friluftsliv under hela året finns inom 10 minuter från bostaden. Nybyggd förskola och skola åk 1-6. Carport med tillhörande förråd. Varmt välkommen att kontakta Erik Lejon för mer info om objektet och processen!

Lanna badgruva är idag en populär badplats i Lekebergs kommun men var från början ett kalkstensbrott. I den södra delen av Lanna finns mycket kalksten och skiffer i marken och fram till 60-talet bröts kalksten för tillverkning av bland annat byggnadssten och cement. I området kring Lanna finns flera gamla skiffer- och kalkbrott där man tydligt kan se spår av den gamla industrin. Cementfabrikens största kalkbrott är det som idag är Lanna badgruva.

Vid badgruvan hålls också flera festligheter och tillställningar varje år. Bland annat firas våren in varje Valborg. Bilden ovan är från en ljusfest där ståklastare med ljus i olika färger speglade sig över badgruvans väggar och vatten.

Lanna Lodge Golfresort fina anläggning ligger belägen strax utanför Örebro bara 15 minuter med bil. Utanför dörren ligger en av Sveriges främsta golfbanor med anor från 1939.

Vi jobbar inte bara med golf, här ordnar vi även konferenser, ledningsgruppsmöten, bröllopsfester och andra tillställningar och erbjuder fantastiskt boende och relax med utsikt över Bergslagens berg och skogar.

Vi har nu 30 hotellrum, 4 konferensrum, relax, gym och egen restaurang av hög kvalité. I restaurangen finns även ett eget disco för den som är danssugen. Möjlighet till att hyra liten scen finns.

Dessutom har vi under golfsäsongen vår mysiga hotellby med 20 bäddar öppen.

Hidinge skola ligger 20 km utanför Örebro strax utanför Lanna i Lekebergs kommun. Skolan är organiserad i tre arbetslag; fritidshem, F-3 och 4-6 med totalt ca 317 elever.

Under läsåret 2014/2015 byggdes skolan till med en helt ny del och de äldre delarna renoverades. Dessutom byggdes en ny idrottshall bredvid skolan. Den nya skolan stod helt klar till läsåret 2015/2016 och invigdes officiellt i september 2015.

Förskolor i Hidinge/Lanna

Lär-Kan
Norrgården
Solberga förskolor (fristående förskola)
Sörgården
Äppelgården

FAKTA


Utgångspris
4 495 000 kr
Tomtarea
1642 kvm

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

BYGGNAD


Fastighetsbet.
Svartkärr 2:23

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
1-familjs friliggande villa
Ekonomi
Begärt pris: 4 495 000 kr
Taxeringskod
210
Taxeringsvärde
320 000 kr
Pantbrev

2 stycken på totalt 3 800 000 kr


Tomt
Areal: 1 642 kvm
Vatten/avlopp
Vatten saknas. Avlopp saknas
Servitut etc.
Förmån: Officialservitut Väg, 1814-2018/29.1 Last: Officialservitut Väg, 18-HID-658.1
r