Öster

Kasten Ottergatan 4, 2tr

BESKRIVNING

Avgiftsänkning 2021-04-01
Ny avgift endast 3668:-

Tillfälle! Välkommen till en superfräsch bostad med välbevarad 30-tals charm såsom högt i tak, stuckatur, jättefina fönster, spegeldörrar och fiskbensparkett. Påkostat kök i lantlig stil med fina detaljer och massor av förvaringsmöjligheter. Eget matförråd. Helkaklat badrum med duschhörna. Klädkammare. Stort allrum/ tvhörna med öppen spis och ingång till större del av vardagsrum som enkelt går att göra om till ett extra sovrum. Charmigt sovrum med två garderober om vardera sida om sängen.

Föreningen har gjort stora renoveringar senaste året så som:
Nytt tak
Ny fasad
Renoverade trapphus
Nya dörrar

Välkommen på visning!

FAKTA


Utgångspris
2 395 000 kr
Bostadstyp
Flerbostadshus
Boarea
84.2 kvm
Antal rum
2.5 rum & kök
Avgift/månad
3 668kr, inkl värme, VA
Byggår
1932

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

DOKUMENT


arsredovisning-brf-marden-pdf.pdf

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

ASSISTERANDE MÄKLARE


Emelie Berglind

Emelie Berglind

Fastighetsmäklare
E-post:
emelie@lejonsmakleri.se
Mobil:
073-035 57 61

NÄROMRÅDE


Öster i Örebro är en stadsdel som begränsas av Trädgårdsgatan i väster, Rudbecksgatan - Österängsgatan i söder, Svartån i norr och Slussgatan i öster.
Örebros snabba befolkningsutveckling kring sekelskiftet 1900 ledde till att stadsplanerarna sökte nya områden för stadens expansion. År 1888 hade en stadsplan upprättats för Väster. Mot mitten av 1890-talet hade inom de östra delarna av staden påbörjats en byggnadsverksamhet som man ansåg sig borde kontrollera. År 1897 inkom till stadsfullmäktige två olika förslag till stadsplan för Öster. Det ena var signerat stadsingenjör Gustaf Bergh och det andra lantbruksingenjör John Sundberg. Den slutliga utformningen torde ha blivit en kompromiss mellan de båda förslagen, med tillägg av andra ändringsförslag som tillkom senare. Stadsplaneområdets östra gräns utgjordes av Slussgatan. En nämnd utsågs för att föreslå namn på gator, torg och parker. Stadsplanen fastställdes den 4 maj 1900.

Centrum för Öster är Oskarstorget, som från början kallades Engelbrektsplan. Huvudgator är Engelbrektsgatan, som med stadsplanen förlängdes österut, samt Sturegatan och Oskarsvägen. Oskarsvägen hette Akensgatan under de första åren. Stureplan och Sturelunden tillkom också med stadsplanen, men de benämningarna är borttagna.

BYGGNAD


Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1932
Hiss
Nej
Våning
3 av 3
Uppvärmning
Fjärrvärme
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas
 

INTERIÖR


Boarea + Biarea
84.2 kvm 0 kvm
Antal rum
2.5 rum & kök

Rumsbeskrivning

Välkommen till Kasten Ottergatan 4. Här finns en jättefin bostad i äldre stil med öppen spis, spegeldörrar, höga fönster, fantastiskt kök och fina trägolv. Snygg ytterdörr med fina detaljer! Rymlig hall med avhängingsmöjligheter. Till vänster finns ett jättefint påkostat kök med fina detaljer och glasvitrinskåp. Eget matförråd. Längs ena väggen förvaringsvägg som rymmer mycket förvaring. Matplats vid fönstret. Vidare in i hallen helkaklat badrum med duschhörna, handfat och överskåp med spegel, wc och handdukshållare. Mittemot badrummet är det en klädkammare med hängförvaring. Allrum med hörna med öppen spis för mysfaktor. Här finns idag ett tv-rum. Från allrummet finns öppning mot stort vardagsrum med stora fina fönster. Här finns gott om plats för såväl soffhäng som matplats. Har man behov kan man enkelt göra om detta rum till ett extra sovrum. Fin fiskbensparkett i båda rummen och fina takrosor runt lamputtagen i taket. Stort sovrum med plats för säng. På två sidor om sängen varsin platsbyggd garderob med fina spegeldörrar. Fint trägolv. Fönster mot lugn innergård. I källaren finns förråd, tvättstuga och samlinglokal man kan nyttja. På den lugna innergården kan man sitta i gröngräset och ta en fika. Här finns även parkeringsplatser, cykelställ och sopförvaring. I trapphuset finns två balkonger som man också kan nyttja om man vill. Föreningen håller just nu på att ta in offerter för att bygga vindslägenheter i huset. De håller också på att undersöka möjlighet att bygga balkonger på de större lägenheterna vilket innefattar även denna. Denna fina lägenhet måste ses. Välkommen på visning!

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Begärt pris: 2 395 000 kr
Avgift: 3 668 kr/mån, inkl värme, VA
Andel i föreningen: 0.12056%
Kommentar
El tillkommer med cirka 250:- per månad.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN


Fastigheten uppfördes 1932 och är ett trevåningshus.
2 st 1 rum och kök 21,4 kvm
4 st 1 rum och kök 28,5 kvm
6 st 2,5 rum och kök 84,2 kvm
TV & bredband
Bredbandsbolaget.
Parkering
Det finns 8 parkeringsplatser på innergården. De kostar 300:- per månad.
Renoveringar utförda & planerade
Taket omlagt 2017.
Ventilationsförbättringar påbörjade 2017.
r