Rynningeåsen

Kaserngården 2b

BESKRIVNING

Här erbjuds en bostad i vacker historisk byggnad, optimalt belägen mellan Universitetssjukhuset, vacker natur och innerstaden.
Lägenheten har högt i tak, ligger högst upp i huset (hiss finns) och med en härlig västvänd balkong med eftermiddag och kvällsol samt utsikt över trädtopparna, svampen och kyrktornet.

FAKTA


Utgångspris
1 750 000 kr
Bostadstyp
Bostadsrättslägenhet
Boarea
57 kvm
Antal rum
2 rum & kök
Avgift/månad
3 528kr, inkl. värme, vatten och grundutbud TV, Anslutning till bredband via stadsnät tillkommer.
Byggår
1913

ANSVARIG MÄKLARE


URBAN FLYNNER

URBAN FLYNNER

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
urban@lejonsmakleri.se
Mobil:
072 - 331 90 97

BYGGNAD


Byggnadstyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1913
Hiss
Ja
Våning
4 av 4

INTERIÖR


Boarea + Biarea
57 kvm 0 kvm
Antal rum
2 rum & kök

Rumsbeskrivning

Rymlig hall med slitstarkt klinkergolv. Kök och vardagsrum med öppen planlösning och högt i tak. Hörnläget gör att vardagsrummet och köket ljus och luftigt. Från vardagsrummet når man en mycket trivsam balkong som med sitt västläge ger sol eftermiddag och kväll. Dessutom insynsskyddad och med trädtopparna som närmsta granne. Bra och tydlig utsikt över såväl Svampen som kyrktornet. Sovrummet, även det rymligt och med hel garderobsvägg. Helkaklat badrum med duschhörna, wc och handfat. Golvet är försett med komfortgivande golvvärme. Handdukstork. Här inne finns även både tvättmaskin och torktumlare. I källaren finns såklart tvättstuga (en riktigt stor och fin sådan) men skönt att också ha en egen tvättutrustning i den egna lägenheten. TIllträde enligt överenskommelse. Välkommen på visning!

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Begärt pris: 1 750 000 kr
Avgift: 3 528 kr/mån, inkl. värme, vatten och grundutbud TV, Anslutning till bredband via stadsnät tillkommer.
Andel i föreningen: 1.8%
Andel av årsavgift: 1.8%
Kommentar
Hushållsel och hemförsäkring tillkommer.

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN


Välkommen till Brf Grenadjären 24!
I hjärtat av Örebros gamla regementsområde Grenadjärstaden ligger Kaserngården och huset Lund. Huset erbjuder ett historiskt boende som de flesta bara kan drömma om, med ljusa lägenheter och luftiga planlösningar, alla med balkong.

Föreningen kan stoltsera med ett boende som enligt vår mening ligger perfekt placerat, med gångavstånd till Örebro centrum, Universitetssjukhuset, järnvägsstationen och inte minst själva symbolen för Örebro, Svampen!

För den naturintresserade kan det inte vara bättre. Bara en kort promenad ut mot Hjälmaren ligger Oset med Naturens hus och Rävgången.

Om föreningen


Föreningen är en äkta förening. Den bildades 2011.

Adress till föreningen
Brf Grenadjären 24
Kaserngården 2B
703 65 Örebro
http://www.hemsidan.com/grenadjaren

Byggnaden
Föreningens byggnad utgörs av en f.d regementsbyggnad. Det är ett 5-våningshus med hiss.

Antal lägenheter
Det finns 45 lägenheter, varav för närvarande 44 upplåts med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Av dessa är 4 st 1RoK, 25 st 2RoK, 4 st 2,5RoK, 8 st 3RoK och 4 st 4RoK.

Hyreslokaler
Inom fastigheten finns 2 källar-/marklokaler som upplåts med hyresrätt och som bidrar till att hålla medlemsavgifterna låga. Dessutom hyr föreningen ut 20 enrumslägenheter på våning 5 till kommunen, som bildar ett elevhem.

Gemensamma utrymmen
Det finns en stor tvättstuga som kan bokas alla dagar, kostnadsfritt. Det finns även en övernattningslägenhet som kan bokas via hemsidan mot en mindre avgift.

Utemiljö
Till fastigheten hör även en tomt på c:a 1500kvm. Föreningen har en byggrätt på tomten.

Värme, vatten och el
Fastigheten värms med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform som ingår i avgiften. Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Varje lägenhet har egen elmätare som fjärravläses.

Historia
Varför namnet Lund?

När Livregementets Grenadjärer 1912 förlades från Sannahed till Örebro döptes de tre olika kasernerna efter slag som regementet deltagit i, Narva, Kliszow och Lund.

Slaget vid lund 4 december 1676 är ett av de blodigaste slag som stått på nordisk mark. Efter en hård strid står slutligen svenskarna som segrare vilket i princip innebar början till slutet på det skånska kriget.

Livregementet under Nils Bielke hade en avgörande betydelse i slaget och Karl XI uppges efter slaget ha sagt att hans krona hade hängt på Nils Bielkes värjspets, och att han näst efter gud hade sin tappre Bielke samt sitt livregemente att tacka för segern.

Segern medförde att danskarna utrymde Skåne och återigen var de nyerövrade Skånelandskapen räddade.

Slaget vid Lund högtidlighålls av bl.a. Örebro-Värmlands- gruppen den 4 december varje år.
TV & bredband
TV och bredband
Föreningen har comhem som leverantör av bredband och kabel-TV. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. Det finns även möjlighet att koppla upp sig mot Stadsnäts olika leverantörer av tv, telefoni och bredband.
Parkering
Parkering
Föreningen har 42 parkeringsplatser, merparten med motorvärmare, som hyrs ut mot betalning till föreningens medlemmar. Det finns vanligtvis även gott om lediga parkeringsplatser på betalparkeringen inne på gården.