Grenadjärstaden

Kaserngården 2A

BUDGIVNING PÅGÅR!

HÖGSTA BUD: 1 050 000 kr

Se alla bud

BESKRIVNING

Här erbjuds en bostad i vacker historisk byggnad, optimalt belägen mellan Universitetssjukhuset, vacker natur och innerstaden. Lägenheten har högt i tak, ligger på andra våningen (hiss finns) och med en härlig balkong med fin vy mot näromgivningarnat. En perfekt och bekväm lägenhet för det lilla hushållet och till en rimlig månadskostnad.
Visningsdatum släpps inom kort men du kan redan nu anmäla ditt intresse.

FAKTA


Utgångspris
1 150 000 kr
Boarea
37 kvm
Antal rum
1.5 rum & kök
Avgift/månad
2 455kr, inkl. värme, vatten och grundutbud TV, Anslutning till bredband via stadsnät tillkommer.

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

DOKUMENT


stadgar-brf-grenadjaren-24.pdf

ANSVARIG MÄKLARE


URBAN FLYNNER

URBAN FLYNNER

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
urban@lejonsmakleri.se
Mobil:
072 - 331 90 97

ALLA BUD

Bud Budgivare Tidpunkt
1 050 000 kr #1 2019/01/10 - 14:08

BYGGNAD


Hiss
Ja
Våning
2 av

INTERIÖR


Boarea + Biarea
37 kvm 0 kvm
Antal rum
1.5 rum & kök

Rumsbeskrivning

Hall med snyggt och slitstarkt klinkergolv. Garderober i hallen. Kök och vardagsrum med öppen planlösning och imponerande takhöjd. Hörnläget gör att vardagsrummet och köket blir ljust och härligt. Från vardagsrummet når man en mycket trivsam balkong med utsikt över lugn innergård och fina byggnader. Intill vardagsrummet finns ett separat mindre sovrum med platsbyggd våningssäng som ingår i köpet. Helkaklat badrum med duschhörna, wc och handfat. Golvet är försett med komfortgivande golvvärme och handdukstork. Här inne finns även både tvättmaskin och torktumlare. I källaren finns såklart en välutrustad tvättstuga (en riktigt stor och fin sådan) men skönt att också ha en egen tvättutrustning i den egna lägenheten. Hela lägenheten och hela huset är renoverat 2011. Tillträde enligt överenskommelse. Visningsdatum släpps inom kort men du kan redan nu anmäla ditt intresse.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Begärt pris: 1 150 000 kr
Avgift: 2 455 kr/mån, inkl. värme, vatten och grundutbud TV, Anslutning till bredband via stadsnät tillkommer.
Andel i föreningen: 1.25%
Andel av årsavgift: 1.25%

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN


Välkommen till Brf Grenadjären 24!
I hjärtat av Örebros gamla regementsområde Grenadjärstaden ligger Kaserngården och huset Lund. Huset erbjuder ett historiskt boende som de flesta bara kan drömma om, med ljusa lägenheter och luftiga planlösningar, alla med balkong.

Föreningen kan stoltsera med ett boende som enligt vår mening ligger perfekt placerat, med gångavstånd till Örebro centrum, Universitetssjukhuset, järnvägsstationen och inte minst själva symbolen för Örebro, Svampen!

För den naturintresserade kan det inte vara bättre. Bara en kort promenad ut mot Hjälmaren ligger Oset med Naturens hus och Rävgången.

Om föreningen


Föreningen är en äkta förening. Den bildades 2011.

Adress till föreningen
Brf Grenadjären 24
Kaserngården 2B
703 65 Örebro
http://www.hemsidan.com/grenadjaren

Byggnaden
Föreningens byggnad utgörs av en f.d regementsbyggnad. Det är ett 5-våningshus med hiss.

Antal lägenheter
Det finns 45 lägenheter, varav för närvarande 44 upplåts med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Av dessa är 4 st 1RoK, 25 st 2RoK, 4 st 2,5RoK, 8 st 3RoK och 4 st 4RoK.

Hyreslokaler
Inom fastigheten finns 2 källar-/marklokaler som upplåts med hyresrätt och som bidrar till att hålla medlemsavgifterna låga. Dessutom hyr föreningen ut 20 enrumslägenheter på våning 5 till kommunen, som bildar ett elevhem.

Gemensamma utrymmen
Det finns en stor tvättstuga som kan bokas alla dagar, kostnadsfritt. Det finns även en övernattningslägenhet som kan bokas via hemsidan mot en mindre avgift.

Utemiljö
Till fastigheten hör även en tomt på c:a 1500kvm. Föreningen har en byggrätt på tomten.

Värme, vatten och el
Fastigheten värms med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform som ingår i avgiften. Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Varje lägenhet har egen elmätare som fjärravläses.

Historia
Varför namnet Lund?

När Livregementets Grenadjärer 1912 förlades från Sannahed till Örebro döptes de tre olika kasernerna efter slag som regementet deltagit i, Narva, Kliszow och Lund.

Slaget vid lund 4 december 1676 är ett av de blodigaste slag som stått på nordisk mark. Efter en hård strid står slutligen svenskarna som segrare vilket i princip innebar början till slutet på det skånska kriget.

Livregementet under Nils Bielke hade en avgörande betydelse i slaget och Karl XI uppges efter slaget ha sagt att hans krona hade hängt på Nils Bielkes värjspets, och att han näst efter gud hade sin tappre Bielke samt sitt livregemente att tacka för segern.

Segern medförde att danskarna utrymde Skåne och återigen var de nyerövrade Skånelandskapen räddade.

Slaget vid Lund högtidlighålls av bl.a. Örebro-Värmlands- gruppen den 4 december varje år.
TV & bredband
TV och bredband
Föreningen har comhem som leverantör av bredband och kabel-TV. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. Det finns även möjlighet att koppla upp sig mot Stadsnäts olika leverantörer av tv, telefoni och bredband.
Parkering
Parkering
Föreningen har 42 parkeringsplatser, merparten med motorvärmare, som hyrs ut mot betalning till föreningens medlemmar. Det finns vanligtvis även gott om lediga parkeringsplatser på betalparkeringen inne på gården.