Centrum

Floragatan 6

BESKRIVNING

På en av stans mest attraktiva adresser Floragatan erbjuds en lägenhet med ett mycket centralt läge där ändock lugnet infinner sig då man kan spendera sin tid på bästa sätt på den stora terassen om ca 21 kvm som är totalt insynsskyddad. Man har stadsparken precis sunt husknuten och centrum når man på 1 minuts promenad där man kan besöka någon av stans populära restauranger. Med andra ord är läget helt optimalt. Stabil HSB föreningen med en god ekonomi och friköpt tomt. Hiss upp till lägenheten skapar ytterligare mervärde. Lägenheten har 82 välplanerad kvm och möjligheterna är stora då ingen av väggarna i lägenheten är bärande för den som vill korrigera planlösningen. Entrén har en stor klädkammare. Badrum med kakel och klinker. Badkar, wc och handfat. Förberett för tvätt och torktumlare. Masterbedroom med utsikt mot Svartån. Sovrum. Ytterligare en rymlig klädkammare. Kök och vardagsrum integrerar på ett bra sätt utan att vara för öppet. Utgång till den stora terassen i soligt söderläge med markis och insynsskydd. Rofyllt läge trots att man bor mitt i centrum. Här kan sannerligen sommarkvällarna spenderas i goda vänner lag. En lägenhet som måste upplevas på plats. Varmt välkommen att kontakta Erik Lejon för anmälan till visning!

Brf Uttern i Örebro

Brf. Uttern bildades 1986, då de tre terrrasshusen byggdes med adress Floragatan 2, 4 och 6.
Föreningen äger såväl fastigheten Vesslan 29 som tillhörande mark efter markköpet från Örebro kommun f. o. m 1 jan 2015.

Med ett fantasiskt fint läge vid den södra sidan av Svartån, som rinner genom Örebro ligger Brf. Uttern med sina tre terrasshus. Med dess centrala läge är det gångavstånd till Örebros centrum med affärer, restauranger och serviceinrättningar.

I öster ligger stadsparken med sina stora grönytor, planteringar, lekplatser, tennisbanor, friluftsscen samt Örebros fina kulturreservat Wadköping. Stadsparken utsågs 2004 till Sveriges vackraste park. På andra sidan Floragatan ligger Stadsträdgården med sina växthus. Här finns också en restaurang och en butik.

Uttern omgärdas av gräsytor, träd och buskar. Mellan terrasshusen är det gräsmattor, rabatter, fruktträd och bärbuskar.

Varje hus består av 6 våningar utan källare. Fasaden är klädd med beige fasadtegel. Terrasserna är vitmålade och invändigt klädda med rödbrun träpanel.

Parkeringsplatser med uttag för motorvärmare på gården 23 st.
Garageplatser/Manillagatan 4. 10 st.

Tre separata cykelförråd och ett gemensamt utrymme för källsortering av papper, tidningar, kartonger, glas och grovsopor.

För kompostering av hushållsavfall finns utrymmen i alla tre husens bottenplan.

I varje hus finns tvättstuga och i ett av husen även en bastu.

Våningsplanen 2 – 6 är lika i alla husen. Till varje lägenhet hör ett förråd, varav de flesta finns på vindsvåningen.

Lägenheterna har en öppen planlösning, där kökets matplats öppnar sig mot vardagsrummet.

Alla lägenheter har en terrass eller uteplats med stor planteringslåda. Storleken på terrasserna varierar mellan 11-21 m². På terrassen finns jordat eluttag

Med tiden har bostadsrättsinnehavaren förändrat sin bostad, varför den kan skilja sig från den ursprungliga standarden. Bostaden kan även vara förändrad då det gäller de icke bärande väggarna i lägenheten.

Porttelefon finns i hallen för att kunna öppna entrédörren på bottenplanet.

Telefonuttag finns i hall, i kök vid matplatsen samt i det största sovrummet.

Centralantennuttag för tv/radio och data finns i vardagsrummet samt i minst ett av sovrummen.

FAKTA


Utgångspris
2 995 000 kr
Bostadstyp
Bostadsrättslägenhet
Boarea
82.5 kvm
Antal rum
3 rum & kök
Avgift/månad
4 905kr, inkl värme, va, bredband och tv.
Byggår
1986

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

BYGGNAD


Byggnadstyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1986
Hiss
Ja
Våning
3 av 6
Uppvärmning
Fjärrvärme
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
 

INTERIÖR


Boarea + Biarea
82.5 kvm 0 kvm
Antal rum
3 rum & kök

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Begärt pris: 2 995 000 kr
Avgift: 4 905 kr/mån, inkl värme, va, bredband och tv.
Andel i föreningen: 1.60061%
Andel av årsavgift: 1.60062%

VIDEO

r