Öster

Engelbrektsgatan 62A

BESKRIVNING

Högst upp i huset med en mycket trivsam balkong i optimalt västerläge mot den grönskande innergården återfinns den här smakfulla tvåan i en välmående HSB föreningen i centrala delen av öster som anses vara Örebros mest populära område. Husets innergård är en av stadens vackraste där man kan njuta av både en grönskande picknick eller en grillkväll med det stora sällskapet. Bostaden är välplanerad med generösa ytor i såväl sovrum som vardagsrum. Kök med gott om plats för matbord. Badrum med kakel, dusch, wc och handfat. Utgång från vardagsrum till den härliga balkongen med kvällssol och ett otroligt lugn trots det centrala läget. En kort promenad tar dig till stadsparken och vidare ut i natursköna Oset. Runt hörnet finns gym, SHL hockey, Allsvensk fotboll samt välsorterad ICA butik. På en 5 minuters promenad når ni citykärnan. Hjärtligt välkommen att kontakta Lejon redan idag för mer info om processen!


HSB BRF Engelbrekt är en äkta bostadsrättsförening i Örebro, Örebro som äger 1 fastighet med 44 bostadsrättslägenheter på adresserna Engelbrektsgatan 62A, Engelbrektsgatan 62B, Engelbrektsgatan 62C, Engelbrektsgatan 62D, och Engelbrektsgatan 62E.

Föreningen äger fastigheten ÖREBRO LOET 22

Antal bostadsrätter
44 st
Boarea bostadsrätt
2203 m²
Boarea hyresrätt
0 m²
Äkta förening
Ja
Markägande
Friköpt

Bastun

I anslutning till Samlingslokalen finns bastun. Du kan boka bastun tillsammans med Samlingslokalen eller separat. I bastun finns även duschmöjligheter samt en möbelgrupp att chilla i.

När förvaringsutrymmet i lägenheterna tryter finns det generöst med förrådsförvaring.
Till varje lägenhet finns det tre förråd, två i källaren samt ett på vinden.
Vindsförråden kommer man till via uppgång B och D.
Förråden är numrerade med samma nummer som din lägenhet.

Samlingslokalen är en perfekt plats för sammankomster när du känner att kvadratmetrarna i lägenheten inte räcker till. Kommer fler på födelsedagskalaset än väntat, eller gäster som vill sova över?

I samlingslokalen finns alla möjligheter. Lokalen är utrustad med modernt kylskåp och spis, bäddsoffa (dubbelsäng) och bord med sittplatser för ungefär 20 personer.
I anslutning till samlingslokalen finns toalett som du alltid får tillgång till när du bokar den. Du kan samtidigt även boka bastun som finns i direktanslutning till samlingslokalen där även duschmöjligheter finns.

FAKTA


Utgångspris
1 995 000 kr
Bostadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
55 kvm
Antal rum
2 rum & kök
Avgift/månad
3 480kr, inkl värme, va, bredband och tv

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

ASSISTERANDE MÄKLARE


Albin Andersson

Albin Andersson

Assistent
E-post:
albin@lejonsmakleri.se
Mobil:
070-0901135

NÄROMRÅDE


Öster i Örebro är en stadsdel som begränsas av Trädgårdsgatan i väster, Rudbecksgatan - Österängsgatan i söder, Svartån i norr och Slussgatan i öster.
Örebros snabba befolkningsutveckling kring sekelskiftet 1900 ledde till att stadsplanerarna sökte nya områden för stadens expansion. År 1888 hade en stadsplan upprättats för Väster. Mot mitten av 1890-talet hade inom de östra delarna av staden påbörjats en byggnadsverksamhet som man ansåg sig borde kontrollera. År 1897 inkom till stadsfullmäktige två olika förslag till stadsplan för Öster. Det ena var signerat stadsingenjör Gustaf Bergh och det andra lantbruksingenjör John Sundberg. Den slutliga utformningen torde ha blivit en kompromiss mellan de båda förslagen, med tillägg av andra ändringsförslag som tillkom senare. Stadsplaneområdets östra gräns utgjordes av Slussgatan. En nämnd utsågs för att föreslå namn på gator, torg och parker. Stadsplanen fastställdes den 4 maj 1900.

Centrum för Öster är Oskarstorget, som från början kallades Engelbrektsplan. Huvudgator är Engelbrektsgatan, som med stadsplanen förlängdes österut, samt Sturegatan och Oskarsvägen. Oskarsvägen hette Akensgatan under de första åren. Stureplan och Sturelunden tillkom också med stadsplanen, men de benämningarna är borttagna.

BYGGNAD


Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Hiss
Nej
Våning
3 av 3
Uppvärmning
Fjärrvärme
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas
 

INTERIÖR


Boarea + Biarea
55 kvm 0 kvm
Antal rum
2 rum & kök

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Begärt pris: 1 995 000 kr
Avgift: 3 480 kr/mån, inkl värme, va, bredband och tv
Andel i föreningen: 2.50662%
Andel av årsavgift: 2.50662%
Reparationsfond fn. 1 173 kr
r