Sörby

Dalavägen 19

BESKRIVNING

Lejons Mäkleri presenterar med stolthet prestigeuppdraget Dalavägen 19. Villan har en totalyta om 382 kvm plus dubbelgarage. Källarplan med 2,38 meter i takhöjd och inrett med frikostiga sällskapsutrymmen, möjlighet till kontor med separat ingång, öppen spis och bastu. En pool i rakt söderläge kan anläggas. Sörby är ett attraktiv område i Örebro. Tomten är en av områdets största och är belägen på lugn återvändsgata invid park. Detta är ett hus för den stora barnfamiljen som söker det bästa av lägen med hög boendekvalité.

Den tidigare ägaren var överingenjör på Skanska och lät uppföra villan 1968 och kunde med stor omsorg välja områdets absolut bästa tomt. Både inredning och byggnation höll högsta klass samtidigt som man ville hålla en ödmjuk ton utåt då huset visar sitt rätta jag först när man kliver in i bostaden. Familjen spenderade 50 fantastiska år i huset och upplevde både storslagna tillställningar och underbara högtider med familj och vänner. Det är verkligen en bostad för livets alla händelser.

Vi behandlar affären diskret. Endast privata visningar. Kontakta Lejon för mer information.

FAKTA


Utgångspris
7 995 000 kr
Bostadstyp
1-plansvilla i vinkel med källare
Boarea
191 kvm
Biarea
191 kvm
Tomtarea
1034 kvm
Antal rum
9 rum & kök
Driftkostnad
29 880kr
Byggår
1968

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

DOKUMENT


fullmakt.pdf

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

ÖVRIGA BYGGNADER


Dubbelgarage

NÄROMRÅDE


Sörby är en stadsdel i Örebro. Området ligger söder om Örebro-Skebäcks Järnväg, norr om Sörbyängen samt Tybble och väster om Almby. Området tillhörde före 1943 Almby landskommun. Namnet Sörby kommer sig av den by som tidigare låg på området.

Området präglas idag främst av villabebyggelse från 1930-talet och framåt. Stadsdelen är en av Örebros mer exklusiva. Den norra delen av Sörby kallas för Eklunda och det är även på den platsen som Eklundaskolan är belägen.

BYGGNAD


Byggnadstyp
1-plansvilla i vinkel med källare
Byggnadsår
1968
Uppvärmning
Bergvärme
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Betong
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas isolerglas
Bjälklag: Betong
Tak: Papp
Utv plåtarbete: Lackerad plåt
 
Fastighetsbet.
Rottnen 17
Övrigt
Radonsanering utförd samt ny radonmätning långt under gränsvärden.
Bergvärmepump servad 2018

INTERIÖR


Boarea + Biarea
191 kvm 191 kvm
Antal rum
9 rum & kök

Rumsbeskrivning

Entré med en härlig rymd och plats för det stora sällskapet att beträda vid en eventuellt ståtlig fest. Golvet och garderobsinredningen håller en hög standard och ett konstverk pryder väggen. WC i anslutning till entrén med kakel, klinker, wc och handfat. Från entrén nås det minst sagt rymliga vardagsrummet med ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Här får hela släkten plats med råge vid de stora högtiderna. Kök med gott om förvaring samt plats för matbord. Köket är i original och var då ett kök av hög klass. Stort allrum med utgång till altanen i soligt söderläge. 4 stycken sovrum i den mer privata delen av övervåningen med parkettgolv. Masterbedroom med direktingång till det rymliga badrummet med dusch, wc, handfat, badkar och tvättlucka. Källare: Sovrum. Gillestuga med spatiösa ytor och massivt trägolv i original. Öppen spis samt bar i anslutning till detta mäktiga rum där stora sällskapet kan umgås. Bastu och badrum med kakel och klinker. Pannrum med bergvärmepump. WC. Hobbyrum med plats för både pingisbord och biljardbord. Mycket rymligt rum som är förberett att anlägga en inomhuspool. 3 stycken förrådsrum återfinns i källaren. Separat ingång till källaren skapar möjlighet för den egna företagaren som vill ha kontoret hemma alt om man vill bedriva någon form av verksamhet i hemmet. Källaren upplevs som väldigt ljus då stora fönster ger rejält ljusinsläpp. Genomgående bostadskänsla i källaren.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
1-familjs friliggande villa
Ekonomi
Begärt pris: 7 995 000 kr
Driftskostnad
29 880 kr
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 20 000 kr
VA: 3 400 kr
Renhållning: 1 180 kr
El: 5300 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar
Total KWH per år: 22 000 inkl värme och hushållsel.
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde
4 445 000 kr
Pantbrev

4 stycken på totalt 525 000 kr


Tomt
Areal: 1 034 kvm
Typ: Hörntomt
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

VIDEO

r