Kumla

Vretgatan 12

BESKRIVNING

Med föreningens absolut bästa läge med en underbar kvällssol och vyer över Kumlabyfälten. Här kan dom allra bästa grillkvällarna avnjutas. Radhuset är välplanerat med 3 stycken bra sovrum och både ett rymligt kök och vardagsrum. Huset har genomgått en renovering senaste åren och håller hög standard med bl.a. uppdaterat kök och platsbyggd walk in closet. Ett stenkast från huset återfinns: förskola, skola(åk1-9), motionsspår och fotbollsplan. Ett optimalt boende för barnfamiljen. Välkommen på öppen visning med Erik Lejon!

FAKTA


Utgångspris
1 195 000 kr
Bostadstyp
Parhus
Boarea
105 kvm
Antal rum
4 rum & kök
Avgift/månad
6 042kr, Exklusive värme
Byggår
1990

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

ÖVRIGA BYGGNADER


Tillhörande garage till huset. I anslutning till garaget finns ett förråd.

NÄROMRÅDE


I norra Kumla finns mycket ny bebyggelse i de områden som döpts till Smedstorp och Skogstorp.

I nordvästra delen av Kumla ligger anrika Hagaområdet som byggdes upp under 50- och 60-talet och består nästan uteslutande av villakvarter.

I västra delen av tätorten ligger Fylsta där det bland annat finns vårdcentralen Fylstavårdcentral.

I sydvästra delen av tätorten finns industriområdet (norra) Via, där det går ett industrispår för godstågstrafik.

I södra Kumla ligger Kumlaby. I Kumlaby finns bland annat Kumlaby skola samt Kumlaby sportfält.

Idag finns skotillverkaren Arbesko kvar i Kumla. Bland dagens industrier finns Procordia Food som tillverkar sylt och saft under varumärket BOB och Ericsson som tillverkar mobilkommunikationssystem.

Kumla växer snabbt och kommunen siktar på 25 000 invånare år 2025. "Kumla 25 000" är namnet på kommunens strategiska mål som kommunen jobbar efter.


Ortens litenhet och närheten till Örebro har gjort att Kumla i stort sett saknat egna tidningar och massmedia. Kumlatidningen utgavs dagligen 1941-1955. Kumla julblad utgavs 1930-1979 på initiativ av ett lokalt tryckeri. Kumla Närradio på 94,3 MHz startade försöksverksamhet 1979 som nummer 2 i Sverige.

Webbplatsen Kumlanytt startade i april 2007 och har som en del av föreningen Kanal Regional utvecklats till en viktig nyhetsförmedlare för orten. Föreningen ger även ut gratistidningen Sydnärkenytt som når alla hushåll i Kumla cirka sex gånger om året.

Strax utanför staden ligger Kvarntorpshögen, vilken bjuder på utsikt över närkeslätten. Där finns även en permanent konstutställning av skulpturer. Andra sevärdheter omkring Kumla är Bielkemässen i stadshuset, Vallerstakällaren, Sannahed, där Livregementets grenadjärer och Livregementets husarer exercerade, samt Skoindustrimuseet.

BYGGNAD


Byggnadstyp
Parhus
Byggnadsår
1990
Hiss
Nej
Uppvärmning
Fjärrvärme
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
 

INTERIÖR


Boarea + Biarea
105 kvm 0 kvm
Antal rum
4 rum & kök

Rumsbeskrivning

Ljus hall med klinkergolv. Badrum med kakel och plastmatta. Dusch, wc och handfat. WC som är nyrenoverad med träpanel på vägg och laminatgolv. Tvättstuga med tvätt och torktumlare. Intill tvättstuga finns en klädkammare. Kök med ljus skåpsinredning och laminatgolv. Kyl, frys, spis, disk och fläkt. Gott om plats för matbord. Generöst ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna i köket. Sovrum med laminatgolv. Vardagsrum som är rymligt med parkettgolv och utgång till den stora uteplatsen med kvällssol. Masterbedroom med parkettgolv och platsbyggd walk in closet med herr och damavdelning.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Begärt pris: 1 195 000 kr
Avgift: 6 042 kr/mån, Exklusive värme