Kumla

Vattugatan 16A

BESKRIVNING

Äntligen en välplanerad trea på bottenplan med generösa ytor och en mycket trevlig uteplats mot den lugna och trivsamma innergården. Bostadsrättsföreningen besitter en god ekonomi samt uppskattat garage i källarplan för optimal komfort. Låg månadsavgift! Hjärtligt välkommen på öppen visingen med Erik Lejon!

FAKTA


Utgångspris
795 000 kr
Bostadstyp
Bostadsrättslägenhet
Boarea
86 kvm
Antal rum
3 rum & kök
Avgift/månad
3 674kr, Värme, va och kabel-tv

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

DOKUMENT


hsb-brf-natanael-i-kumla-2016.pdf

stadgar-natanael-2011.pdf

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

NÄROMRÅDE


I norra Kumla finns mycket ny bebyggelse i de områden som döpts till Smedstorp och Skogstorp.

I nordvästra delen av Kumla ligger anrika Hagaområdet som byggdes upp under 50- och 60-talet och består nästan uteslutande av villakvarter.

I västra delen av tätorten ligger Fylsta där det bland annat finns vårdcentralen Fylstavårdcentral.

I sydvästra delen av tätorten finns industriområdet (norra) Via, där det går ett industrispår för godstågstrafik.

I södra Kumla ligger Kumlaby. I Kumlaby finns bland annat Kumlaby skola samt Kumlaby sportfält.

Idag finns skotillverkaren Arbesko kvar i Kumla. Bland dagens industrier finns Procordia Food som tillverkar sylt och saft under varumärket BOB och Ericsson som tillverkar mobilkommunikationssystem.

Kumla växer snabbt och kommunen siktar på 25 000 invånare år 2025. "Kumla 25 000" är namnet på kommunens strategiska mål som kommunen jobbar efter.


Ortens litenhet och närheten till Örebro har gjort att Kumla i stort sett saknat egna tidningar och massmedia. Kumlatidningen utgavs dagligen 1941-1955. Kumla julblad utgavs 1930-1979 på initiativ av ett lokalt tryckeri. Kumla Närradio på 94,3 MHz startade försöksverksamhet 1979 som nummer 2 i Sverige.

Webbplatsen Kumlanytt startade i april 2007 och har som en del av föreningen Kanal Regional utvecklats till en viktig nyhetsförmedlare för orten. Föreningen ger även ut gratistidningen Sydnärkenytt som når alla hushåll i Kumla cirka sex gånger om året.

Strax utanför staden ligger Kvarntorpshögen, vilken bjuder på utsikt över närkeslätten. Där finns även en permanent konstutställning av skulpturer. Andra sevärdheter omkring Kumla är Bielkemässen i stadshuset, Vallerstakällaren, Sannahed, där Livregementets grenadjärer och Livregementets husarer exercerade, samt Skoindustrimuseet.

BYGGNAD


Byggnadstyp
Bostadsrättslägenhet
Hiss
Nej
Våning
1 av 3
Uppvärmning
Centralvärme
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas
 
Övrigt
2 stycken förråd tillhör lägenheten

INTERIÖR


Boarea + Biarea
86 kvm 0 kvm
Antal rum
3 rum & kök

Rumsbeskrivning

Entré med laminatgolv. Möblerbar hall med garderober och laminatgolv. Kök med gott om skåpsförvaring samt plats för matbord. Kyl, frys, spis och diskmaskin. Utgång till uteplatsen som ligger mot den lugna och sköna innergården. Vardagsrum med parkettgolv och utsikt generöst ljusinläpp från de stora fönsterpartierna. Sovrum med laminatgolv och garderober. Arbetsrum/sovrum med parkettgolv. WC med platsmatta. Badrum med: dusch, wc, tvättmaskin, handdusktork. Platsmatta och våtrumstapet.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Begärt pris: 795 000 kr
Avgift: 3 674 kr/mån, Värme, va och kabel-tv
Andel i föreningen: 1.55822%
Andel av årsavgift: 1.55822%
Reparationsfond fn. 7 214 kr
Allmänt
Rymlig uteplats mot den lugna och fridfulla innergården.