Kumla

Vattugatan 12B

BESKRIVNING

Äntligen en välplanerad etta på bottenvåningen mitt i Kumla med både låg månadsavgift och synnerligen hög kvalité då en totalrenovering genomförts 2017. Balkongen ligger i ett soligt västerläge som vetter mot innergården. Bostadsrättsföreningen är populär och förvaltas av HSB. Ekonomin är väldigt välbevarad trots att föreningen bl.a. renoverat fasaden, stammarna och balkongerna de senaste åren. Varmt välkommen på öppen visning med Erik Lejon!

FAKTA


Utgångspris
745 000 kr
Bostadstyp
Bostadsrättslägenhet
Boarea
46.5 kvm
Antal rum
1 rum & kök
Avgift/månad
2 676kr, Inkl värme, va, kabel-tv och internet.
Byggår
1962-1963

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

DOKUMENT


arsredovisning-pdf-1.pdf

stadgar-pdf.pdf

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

ÖVRIGA BYGGNADER


Två stycken förråd tillhör lägenheten. Tvättstuga i källaren.

NÄROMRÅDE


I norra Kumla finns mycket ny bebyggelse i de områden som döpts till Smedstorp och Skogstorp.

I nordvästra delen av Kumla ligger anrika Hagaområdet som byggdes upp under 50- och 60-talet och består nästan uteslutande av villakvarter.

I västra delen av tätorten ligger Fylsta där det bland annat finns vårdcentralen Fylstavårdcentral.

I sydvästra delen av tätorten finns industriområdet (norra) Via, där det går ett industrispår för godstågstrafik.

I södra Kumla ligger Kumlaby. I Kumlaby finns bland annat Kumlaby skola samt Kumlaby sportfält.

Idag finns skotillverkaren Arbesko kvar i Kumla. Bland dagens industrier finns Procordia Food som tillverkar sylt och saft under varumärket BOB och Ericsson som tillverkar mobilkommunikationssystem.

Kumla växer snabbt och kommunen siktar på 25 000 invånare år 2025. "Kumla 25 000" är namnet på kommunens strategiska mål som kommunen jobbar efter.


Ortens litenhet och närheten till Örebro har gjort att Kumla i stort sett saknat egna tidningar och massmedia. Kumlatidningen utgavs dagligen 1941-1955. Kumla julblad utgavs 1930-1979 på initiativ av ett lokalt tryckeri. Kumla Närradio på 94,3 MHz startade försöksverksamhet 1979 som nummer 2 i Sverige.

Webbplatsen Kumlanytt startade i april 2007 och har som en del av föreningen Kanal Regional utvecklats till en viktig nyhetsförmedlare för orten. Föreningen ger även ut gratistidningen Sydnärkenytt som når alla hushåll i Kumla cirka sex gånger om året.

Strax utanför staden ligger Kvarntorpshögen, vilken bjuder på utsikt över närkeslätten. Där finns även en permanent konstutställning av skulpturer. Andra sevärdheter omkring Kumla är Bielkemässen i stadshuset, Vallerstakällaren, Sannahed, där Livregementets grenadjärer och Livregementets husarer exercerade, samt Skoindustrimuseet.

BYGGNAD


Byggnadstyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1962-1963
Hiss
Nej
Uppvärmning
Centralvärme
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas
 

INTERIÖR


Boarea + Biarea
46.5 kvm 0 kvm
Antal rum
1 rum & kök

Rumsbeskrivning

Hall med laminatgolv. Badrum med kakel och klinker. Dusch, wc, handfat och tvättmaskin. Badrummet är renoverat fackmannamässigt. Vardagsrum med plankgolv och generöst ljusinsläpp från balkongen. Balkongen vetter mot innergården och har ett optimalt västerläge. Köket är högkvalitativt från Epoq med rostfria vitvaror. Induktionshäll, varmluftsugn, micro, kyl, frys och diskmaskin. Öppen planlösning efter korrigering av vägg mellan kök och vardagsrum. Lägenheten är varsamt renoverad 2016-2017 och håller en genomgående högkvalité.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Begärt pris: 745 000 kr
Avgift: 2 676 kr/mån, Inkl värme, va, kabel-tv och internet.
Andel i föreningen: 0.63773%
Andel av årsavgift: 0.73797%