Örebro

Mandelstensvägen 45

BESKRIVNING

Högklassig 3:a i omåttligt populära Brf Lunden i Lundby. Området bjuder på grönskande ängar och trivsam och rofylld omgivning. Lägenheten genomgick en totalrenovering 2016 med bl.a. genomgående nya ytskikt samt ett modern och ljust kök. Varmt välkommen på öppen visning med Erik Lejon!


På dom allmäna parkeringsytorna i föreningen, innanför markerade områdena, är det tillåtet att parkera 24tim.

Utanför markerade områden och på vändplatser är det förbjudet att parkera.

På innergårdarna åker vi endast upp till lägenheterna vid nödvändiga behov, d.v.s. vid sjukdomstillstånd eller tung i/urlastning, max 15 minuter.
Vid dessa tillfällen när vi åker upp, uträttar ärendet snarast och flyttar därefter bilen ner till parkeringen.
Om ett fordon parkeras längre tid än 15 minuter kan Q-Park utfärda kontrollavgift.
Minimal trafik på innergårdarna eftersträvas för allas trevnad och för barnens säkerhet, och inte minst för att utryckningsfordon inte skall hindras, ambulans, sjuktransporter eller brandkår.

Vid in- eller utflyttning från bostadsrätt, kontakta bovärden så inte Q-Park utfärdar någon kontrollavgift.

Observera att Q-park övervakar hela föreningsområdet och överträdelse kan ge kontrollavgift.

Mopedåkning är inte tillåten inom föreningen, men du får gärna leda mopeden.

Husvagn, husbil, släpvagn, lastbil, lätt lastbil får ej parkeras på parkeringen, dessa hänvisas till husvagnsparkeringen.
Vill man hyra plats på husvagnsparkeringen, kontakta bovärden.
Släpvagn kan parkeras ett hyrt garage eller carport. Kontakta bovärden om man vill hyra något av detta.
Upptäcks ovanstående fordon på parkeringen kontaktas Q-Park för utfärdande av kontrollavgift.

Det är inte tillåtet att utföra mekaniska reparationer eller liknande arbeten på parkeringområdet eller i garage, med undantag av för årstiden hjulbyten.

Det är inte tillåtet att ställa avställda eller ej kontrollbesiktigade fordon på föreningens parkering.
Något krav att Q-Park ska utföra ventilfotografering finns inte från föreningens sida när det gäller avställda eller ej kontrollbesiktigade fordon.
Om ett avställt eller ej kontrollbesiktigat fordonupptäcks på parkeringen får Q-Park utföra kontrollavgift med omedelbar verkan.
Har man behov av detta ska fordonet ställas på förhyrd parkering, i förhyrd carport eller garage.
Vill man hyra något av dessa alternativ, kontakta bovärden.

I föreningen finns ett antal avgiftsbelagda garageplatser, carportsplatser och motorvärmarplatser, samt mc garage och allmäna moped garage.
Är du intresserad av någon form av parkering, vänligen ta kontakt med bovärden.
Om det för tillfället inte finns någon ledigt plats, så placeras du i kö i väntan på att något blir ledigt.
Se öppentider för expeditionen och kontaktinformation till bovärden på förstasidan.
Upprepade parkeringsöverträdelser kan leda till anmodan om rättelse.

- Styrelsen har fattat beslut att under 2014 genomföra en större investering avseende IMD (individuell mätning och debitering) av el. Den för 2014 budgeterade investeringen kommer leda till att kostnaden för el inte kommer ingå i månadsavgiften utan debiteras separat beroende på varje lägenhetsinnehavares elförbrukning. Förändringen kommer dock inte medföra att varje bostadsrättsinnehavare behöver teckna ett eget elavtal, endast ett för föreningen gemensamt elavtal kommer gälla även fortsättningsvis.

- Ibland får styrelsen frågor rörande stambyte, därför är det på sin plats att ge åtminstone en prognos för när det troligtvis kommer genomföras. Då föreningen byggdes beräknades livslängden till cirka 50 år för stammarna. Stammarna har idag alltså 'levt' i cirka 40 år. Det betyder således att den återstående teoretiska livslängden är 10 år. Runt 2024 är det alltså dags för ett stambyte, enligt den ursprungliga prognosen. Under de senaste åren har ett antal stickprovskontroller genomförts, där man tittat med kamera på olika ställen, ibland i samband med stopp i avlopp o dyl. Stickprovskontroller kommer utföras närmare den teoretiska livslängdens slut. Det finns lite som tyder på att 10 år en maximal tidsangivelse, snarare ett minimum. Det kan vara så att livslängden kan vara 15 år, kanske även längre, främst beroende på att stammarnas material har en god kvalité. Det finns också ett antal 'lösningar' på marknaden som kan undvika ett omfattande stambyte, lösningar som förhindrar omfattande ingrepp i anslutning till kök och badrum (där stammarna delvis går). Detta är givetvis en prognos och skall inte förknippas med faktisk sanning. Prognosen är baserad på de kunskaper som finns tillgängliga om stammarnas skick idag.

Bredbandsnät via Bredbandsbolaget
Nätverksuttag i rum bredvid vardagsrum
Som HSB-förening ges rabatt vid tecknande av abonnemang
Telefoni (valfri leverantör)
Första uttaget i hall
Comhem och dess grundutbud för TV
Tre-delat uttag i vardagsrum
Föreningen erbjuder således stora möjligheter att som boende välja olika produkter och tjänster bland en mängd olika företag beroende på behov.
Uppstår fel på produkten eller tjänsten, kontaktas respektive företag i första hand, som du som boende tecknat avtal med.

Inomhusgivare (endast 22 lägenheter varav 14 med internetanslutning via bredbandsuttag)
Har du en inomhusgivare installerad och bekostad av föreningen gäller särskilda regler. Utrustningen, plus kabeldragning, avser:

- En temperaturgivare, monterad i hall (samma plats i vardera lägenhet.
- Sändarutrustning, monterad i sovrum (vid bredbandsuttag)

Vid omtapetsering/målning, iakta försiktighet när utrustning monteras ned i samband med arbetet. Återmontera med försiktigthet. Kontakta bovärd i samband med detta.

Inomhusgivaren bidrar till att påverka endera norra eller södra gårdens värmetillförsel i lägenheter. Tillse därför att vare sig värme- eller köldkällor inte finns i närheten av temperaturgivare.
Sändarutrustningen är ansluten till internet med hjälp av ett särskilt s.k BISP-abonnemang och är knuten (och därmed låst) till denna utrustning.

Önskar du nyttja bredbandsuttaget för att få tillgång till Bredbandsbolagets tjänster, tag kontakt med bovärd. För att försäkra föreningen om fortsatt trygg och säker drift av värmesystemet, delas internetanslutningen via router/switch för sändarutrustningen tillsammans med den boendes internetabonnemang.

Har skador uppstått av något skäl, tag kontakt med bovärd.

Olämplig och otillåten påverkan av inomhusgivaren och dess kringutrustning kan leda till uppsägning av medlemskap i föreningen, under omständigheter som finns beskrivna i 7 kap § 9 i Bostadsrättslag (1991:614).

FAKTA


Utgångspris
1 095 000 kr
Boarea
78.5 kvm
Antal rum
3 rum & kök
Avgift/månad
3 963kr, inkl värme, va och kabel-tv från ComHem

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

DOKUMENT


arsr_lunden_2015-pdf.pdf

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

BYGGNAD


Hiss
Nej

INTERIÖR


Boarea + Biarea
78.5 kvm 0 kvm
Antal rum
3 rum & kök

Rumsbeskrivning

Entré med laminatgolv och ljus träpanel på vägg. Kök som genomgående nyrenoverat med ljusa luckor och all maskinell utrustning man kan tänka sig. Gott om plats för matbord i kök. Badrum med duschkabin, wc, handfat och ljus våttapet. Sovrum med laminatgolv. Sovrum med laminatgolv. Rymlig klädkammare för förvaring. Stort vardagsrum med laminatgolv och generöst ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Begärt pris: 1 095 000 kr
Avgift: 3 963 kr/mån, inkl värme, va och kabel-tv från ComHem