Öster

Hagmarksgatan 9

BESKRIVNING

Med ett toppenläge mellan Universitetet och citykärnan i ett både populärt och lugnt område ligger denna välplanerad tvåa med ljuvlig kvällssol från balkongen. Lägenheten har dessutom ett helt nytt kök och är smart planerad. Stabil och välmående bostadsrättsförening. Snabb inflytt möjlig. Varmt välkommen på öppen visning med Erik Lejon!


Balkong med underbar eftermiddags/kvällssol. Förråd på vinden och källaren.Parkering finns att hyra med motorvärmare för 140 kronor i månaden.

FAKTA


Utgångspris
1 395 000 kr
Bostadstyp
Bostadsrätt
Boarea
54 kvm
Antal rum
2 rum & kök
Avgift/månad
3 432kr, inkl värme, VA & kabel-tv
Driftkostnad
2 500kr
Byggår
1951

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

NÄROMRÅDE


Öster i Örebro är en stadsdel som begränsas av Trädgårdsgatan i väster, Rudbecksgatan - Österängsgatan i söder, Svartån i norr och Slussgatan i öster.
Örebros snabba befolkningsutveckling kring sekelskiftet 1900 ledde till att stadsplanerarna sökte nya områden för stadens expansion. År 1888 hade en stadsplan upprättats för Väster. Mot mitten av 1890-talet hade inom de östra delarna av staden påbörjats en byggnadsverksamhet som man ansåg sig borde kontrollera. År 1897 inkom till stadsfullmäktige två olika förslag till stadsplan för Öster. Det ena var signerat stadsingenjör Gustaf Bergh och det andra lantbruksingenjör John Sundberg. Den slutliga utformningen torde ha blivit en kompromiss mellan de båda förslagen, med tillägg av andra ändringsförslag som tillkom senare. Stadsplaneområdets östra gräns utgjordes av Slussgatan. En nämnd utsågs för att föreslå namn på gator, torg och parker. Stadsplanen fastställdes den 4 maj 1900.

Centrum för Öster är Oskarstorget, som från början kallades Engelbrektsplan. Huvudgator är Engelbrektsgatan, som med stadsplanen förlängdes österut, samt Sturegatan och Oskarsvägen. Oskarsvägen hette Akensgatan under de första åren. Stureplan och Sturelunden tillkom också med stadsplanen, men de benämningarna är borttagna.

BYGGNAD


Byggnadstyp
Bostadsrätt
Byggnadsår
1951
Hiss
Nej
Våning
1 av 3
Uppvärmning
Centralvärme
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
 

INTERIÖR


Boarea + Biarea
54 kvm 0 kvm
Antal rum
2 rum & kök

Rumsbeskrivning

Ljus entré med laminatgolv. Vardagsrum med generöst ljusinsläpp och utgång till den trivsamma balkongen mot den grönskande innergården. Vardagsrummet har fiskbensparkett i original. Badrum med plastmatta och kakel. Wc, dusch, handdukstork och handfat. Kök som är nyrenoverat med ljusa luckor och rostfria vitvaror i original. Gott om plats för matbord och laminatgolv.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Begärt pris: 1 395 000 kr
Avgift: 3 432 kr/mån, inkl värme, VA & kabel-tv
Andel i föreningen: 0.61791%
Andel av årsavgift: 0.61791%
Driftskostnad
2 500 kr
Driftskostnad, varav
El: 2500 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar
Hushållsel
Allmänt
Balkong med underbar eftermiddags/kvällssol. Förråd på vinden och källaren.