Åmmeberg

Hägerön 10

BESKRIVNING

Med ostört läge längst ut på udden finns ett enplanshus om dryga 190 kvm + dubbelgarage. Här bor ni granne med golfbanan och Vättern!
Huset har sedan byggåret 1985 varit inom samma familjs ägo. Optimal planlösning med fyra sovrum, varav ett separat master bedroom med eget badrum och mysig eldstad. För företagaren som arbetar från hemmaplan finns goda möjligheter att skapa en separat del för verksamheten.
Här har sällskapsytor, både utomhus och inomhus, varit i fokus. Inomhus erbjuds öppen planlösning mellan kök och sällskapsrum som löper i vinkel. Separat sovrumsdel med tre av de fyra möjliga sovrummen samt ett badrum.

Runt huset finns flera härliga uteplatser, både i anslutning till huset, i trädgården samt nere vid båtbryggan. Nere vid vattnet kan kvällssolen avnjutas helt ostört invid de två båtplatserna.
Missa inte denna chans, välkomna på visning!

FAKTA


Utgångspris
4 900 000 kr
Bostadstyp
1-plansvilla i vinkel
Boarea
190 kvm
Tomtarea
3056 kvm
Antal rum
6 rum & kök varav 4 sovrum
Driftkostnad
36 430kr
Byggår
1985

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

ANSVARIG MÄKLARE


CHARLOTTE BJÖRKGREN

CHARLOTTE BJÖRKGREN

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
charlotte@lejonsmakleri.se
Mobil:
0708 - 88 29 95

NÄROMRÅDE


I Askersund är befolkningsantalet ca 11 300.
Askersund är ett populärt turistmål som erbjuder bad och naturupplevelser. Stadskärnan är fortfarande präglad av sin trähusbebyggelse och sina två kyrkor. Staden ligger i utkanten av skogen Tiveden vid sjön Alsen som utgör nordligaste delen av Vättern och utmed sjön strax utanför staden ligger Husabergsudde med bad och camping.
www.askersund.se
Kommunikation
Om ni vill ta er runt i länet så trafikeras området av länstrafiken och dess bussar.
Närservice
Inne i Askersund finns all tänkbar närservice såsom skolor, affärer, bank och vårdcentral.

BYGGNAD


Byggnadstyp
1-plansvilla i vinkel
Byggnadsår
1985
Uppvärmning
Bergvärme
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Tak: Betongpannor
Utv plåtarbete: Lackerad plåt
 
Fastighetsbet.
Hyttebacken 2:51
Övrigt
2017 Tre nya uteplatser
2015 Robotgräsklippare installerad
2014 Kylrum
2012 Fasad målad
2009 Bergvärme

Fiberanslutet.

INTERIÖR


Boarea + Biarea
190 kvm 72 kvm
Antal rum
6 rum & kök varav 4 sovrum

Rumsbeskrivning

Genomgående behandlat trätak. Ljus välkomnande hall med tapet på väggarna och marmor på golvet. Gästtoalett med dusch renoverad 2012. Utrustning: Plastmatta och våtrumstapet, WC, tvättställ med kommod och vattenuren handduksvärmare. Från hallen nås husets hjärta, den öppna planlösningen mellan kök och sällskapsrum. I ena änden finns vardagsrummet med burspråk och kamin (godkänt för eldning) medan köket med både gott om plats för hela familjens matlagning och plats för det stora matbordet finns i andra änden. Via rummets tre altandörrar nås en av de flera uteplatserna som hör till huset, självklart med sjöutsikt. Köksinredning och utrustning: Plastmatta. Träluckor och kakel ovan laminatbänkskiva. Spishäll(2015), spisfläkt(2016), diskmaskin(2013), ugn x 2 (2016) i högskåp. Innanför matplatsen finns sovrumsdelen med ett badrum. Här fördelas ytan på tre sovrum och ett badrum med både dusch och bubbelbadkar. Badrummet renoverades 2015. Plastmatta och våtrumstapet. Utrustning: WC, tvättställ med kommod, dusch (90x100) med glasväggar och bubbelbadkar med sjöutsikt. Tvättstuga: Tvättmaskin och torktumlare(2016), tvättho och skåp. Genomgång till bastun. Innanför köket finns ett allrum/kontor. Laminatgolv och tapetserade väggar. Innanför finns master bedroom/kontor med skjutdörrsgarderober och en murad eldstad. Separat badrum med WC, tvättställ, duschkabin och bastu. Från rummet nås den inglasade altanen där frukosten med fördel avnjuts. Även härifrån erbjuds Vätternutsikt. Utanför den inglasade altanen finns ett soldäck om ca 40 kvm. Till vänster om allrummet/kontoret finns en entréhall med förråd och utgång till dubbelgaraget. Här finns även ett kylrum.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
1-familjs friliggande villa
Ekonomi
Begärt pris: 4 900 000 kr
Driftskostnad
36 430 kr
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 23 500 kr
VA: 3 500 kr
Renhållning: 1 700 kr
Sotning: 230 kr
Försäkring: 6 500 kr
Beräknat antal pers: 4
Kommentar
I elförbrukningen (18 700kWh/år) ingår uppvärmning, hushållsel samt laddning av elbil varje natt. Vatten via samfällighet, avlopp med slamtömning 2 gånger om året.
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde
1 094 000 kr
Pantbrev

6 stycken på totalt 2 185 300 kr


Tomt
Areal: 3 056 kvm
Typ: Lantligt läge
Tomtbeskrivning
Trädgårdstomt med fruktträd + nyttjanderätt via arrende ner till sjön. Gärdesgård mot golfbanan.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp
Servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Askersund Hyttebacken GA:3, Gemensamhetsanläggning: Askersund Tomtevik GA:1 Förmån: Officialservitut Väg, 1882-85/15.1

VIDEO