Kumla

Hagendalsvägen 25

BESKRIVNING

Välkomna till en välplanerad lägenhet i HSB:s populära brf Natanael. Här erbjuds ett toppenläge i centrala Kumla med utsikt mot Kumlasjön. Lägenheten håller hög standard rakt igenom med helkaklat badrum med golvvärme, kök med matplats och vardagsrum med plats för både säng och sällskapsgrupp. Mervärden i form av låg avgift, fransk balkong och klädkammare. Välkomna på visning!

FAKTA


Utgångspris
595 000 kr
Bostadstyp
Bostadsrättslägenhet
Boarea
39 kvm
Antal rum
1 rum & kök
Avgift/månad
1 849kr, inkl. värme, va
Driftkostnad
2 950kr

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

ANSVARIG MÄKLARE


CHARLOTTE BJÖRKGREN

CHARLOTTE BJÖRKGREN

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
charlotte@lejonsmakleri.se
Mobil:
0708 - 88 29 95

NÄROMRÅDE


I norra Kumla finns mycket ny bebyggelse i de områden som döpts till Smedstorp och Skogstorp.

I nordvästra delen av Kumla ligger anrika Hagaområdet som byggdes upp under 50- och 60-talet och består nästan uteslutande av villakvarter.

I västra delen av tätorten ligger Fylsta där det bland annat finns vårdcentralen Fylstavårdcentral.

I sydvästra delen av tätorten finns industriområdet (norra) Via, där det går ett industrispår för godstågstrafik.

I södra Kumla ligger Kumlaby. I Kumlaby finns bland annat Kumlaby skola samt Kumlaby sportfält.

Idag finns skotillverkaren Arbesko kvar i Kumla. Bland dagens industrier finns Procordia Food som tillverkar sylt och saft under varumärket BOB och Ericsson som tillverkar mobilkommunikationssystem.

Kumla växer snabbt och kommunen siktar på 25 000 invånare år 2025. "Kumla 25 000" är namnet på kommunens strategiska mål som kommunen jobbar efter.


Ortens litenhet och närheten till Örebro har gjort att Kumla i stort sett saknat egna tidningar och massmedia. Kumlatidningen utgavs dagligen 1941-1955. Kumla julblad utgavs 1930-1979 på initiativ av ett lokalt tryckeri. Kumla Närradio på 94,3 MHz startade försöksverksamhet 1979 som nummer 2 i Sverige.

Webbplatsen Kumlanytt startade i april 2007 och har som en del av föreningen Kanal Regional utvecklats till en viktig nyhetsförmedlare för orten. Föreningen ger även ut gratistidningen Sydnärkenytt som når alla hushåll i Kumla cirka sex gånger om året.

Strax utanför staden ligger Kvarntorpshögen, vilken bjuder på utsikt över närkeslätten. Där finns även en permanent konstutställning av skulpturer. Andra sevärdheter omkring Kumla är Bielkemässen i stadshuset, Vallerstakällaren, Sannahed, där Livregementets grenadjärer och Livregementets husarer exercerade, samt Skoindustrimuseet.

BYGGNAD


Byggnadstyp
Bostadsrättslägenhet
Hiss
Nej
Våning
3 av 3
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
 

INTERIÖR


Boarea + Biarea
39 kvm 0 kvm
Antal rum
1 rum & kök

Rumsbeskrivning

Genomgående ljus lägenhet som upplevs större än sina 39 kvm. Hall med garderober och ljus tapet på väggarna. Laminatgolv i stenprofil som fortsätter in i köket och skapar en genomtänkt helhet. Till vänster i hallen finns en klädkammare med garderober och fortsatt finns badrummet som totalrenoverades 2013 (fackmannamässigt). Kakel och klinker med golvvärme. Duschväggar, WC och tvättställ. Smart handduksförvaring på väggen. Rakt fram finns köket som renoverades 2008 och har plats för ett mindre matbord. Utrustning: Ljusa luckor, mosaik ovan laminatskiva, spishäll och ugn separat, fläkt och kyl/frys. Till höger om hallen finns vardagsrummet med ljust laminatgolv och en fond vägg där betongväggen tagits fram. Mot ena väggen finns en fast, justerbar säng (upp till 120 cm) med förvaring under. Fransk balkong som vetter i rakt söderläge.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Begärt pris: 595 000 kr
Avgift: 1 849 kr/mån, inkl. värme, va
Driftskostnad
2 950 kr
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 2 000 kr
Försäkring: 950 kr
Beräknat antal pers: 1