Öster

Engelbrektsgatan 27B

BESKRIVNING

Sekelskiftescharm på attraktiva öster. Högt i tak, kakelugn och nyrenoverat badrum är attribut som drar. Lägenheten har generöst ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Trivsam och rofylld innergård. Från lägenheten nås attraktiva platser så som Stadsparken, Behrn Arena och citykärnan med en enkel promenad. Varmt välkommen på vi öppen visning med Erik Lejon!

FAKTA


Utgångspris
2 095 000 kr
Bostadstyp
1911
Boarea
70 kvm
Antal rum
2 rum & kök
Avgift/månad
4 104kr, inkl värme & va

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

NÄROMRÅDE


Öster i Örebro är en stadsdel som begränsas av Trädgårdsgatan i väster, Rudbecksgatan - Österängsgatan i söder, Svartån i norr och Slussgatan i öster.
Örebros snabba befolkningsutveckling kring sekelskiftet 1900 ledde till att stadsplanerarna sökte nya områden för stadens expansion. År 1888 hade en stadsplan upprättats för Väster. Mot mitten av 1890-talet hade inom de östra delarna av staden påbörjats en byggnadsverksamhet som man ansåg sig borde kontrollera. År 1897 inkom till stadsfullmäktige två olika förslag till stadsplan för Öster. Det ena var signerat stadsingenjör Gustaf Bergh och det andra lantbruksingenjör John Sundberg. Den slutliga utformningen torde ha blivit en kompromiss mellan de båda förslagen, med tillägg av andra ändringsförslag som tillkom senare. Stadsplaneområdets östra gräns utgjordes av Slussgatan. En nämnd utsågs för att föreslå namn på gator, torg och parker. Stadsplanen fastställdes den 4 maj 1900.

Centrum för Öster är Oskarstorget, som från början kallades Engelbrektsplan. Huvudgator är Engelbrektsgatan, som med stadsplanen förlängdes österut, samt Sturegatan och Oskarsvägen. Oskarsvägen hette Akensgatan under de första åren. Stureplan och Sturelunden tillkom också med stadsplanen, men de benämningarna är borttagna.

BYGGNAD


Byggnadstyp
1911
Hiss
Nej

INTERIÖR


Boarea + Biarea
70 kvm 0 kvm
Antal rum
2 rum & kök

Rumsbeskrivning

Luftig hall med laminatgolv. Rymligt vardagsrum med trägolv i original. Kakelugn. Sovrum med laminatgolv. Nyrenoverat badrum fackmannamässigt med kakel och klinker med dusch, wc och handfat. Kök med riklig och ljus skåpsinredning. Skafferi.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Begärt pris: 2 095 000 kr
Avgift: 4 104 kr/mån, inkl värme & va