Öster

Björkmansgatan 8

BESKRIVNING

Underhand! Attraktiv och nyproducerad bostadsrätt med en ljuvlig utsikt från den stora balkongen över Osets naturreservat och Hjälmaren. Gavellägenhet med högklassigt kök från HTH och Hjälmarutsikt från fönstrena i kök och vardagsrum. Månadsavgiften är låg och i avgiften inår både bredband och tv. Mitt i parken finns tillgång till den ståtliga disponentvillan med festlokal, sällskapsrum och övernattningslägenhet. Ett lugnt parkområde med Osets naturreservat som närmsta granne för den trivsamma kvälls eller morgonpromenanden. Belägen i ett attraktivt område mellan Universitetet och citykärnan. Föreningen har möjlighet att nyttja disponentvillan som bl.a. erbjuder övernattningslägenhet och festlokal. Annons kommer längre fram Mejla Erik Lejon för mer info!

FAKTA


Utgångspris
Kontakta mäklare för pris
Boarea
66 kvm
Antal rum
3 rum & kök
Avgift/månad
3 160kr, inkl värme, va, tv och bredband

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

NÄROMRÅDE


Öster i Örebro är en stadsdel som begränsas av Trädgårdsgatan i väster, Rudbecksgatan - Österängsgatan i söder, Svartån i norr och Slussgatan i öster.
Örebros snabba befolkningsutveckling kring sekelskiftet 1900 ledde till att stadsplanerarna sökte nya områden för stadens expansion. År 1888 hade en stadsplan upprättats för Väster. Mot mitten av 1890-talet hade inom de östra delarna av staden påbörjats en byggnadsverksamhet som man ansåg sig borde kontrollera. År 1897 inkom till stadsfullmäktige två olika förslag till stadsplan för Öster. Det ena var signerat stadsingenjör Gustaf Bergh och det andra lantbruksingenjör John Sundberg. Den slutliga utformningen torde ha blivit en kompromiss mellan de båda förslagen, med tillägg av andra ändringsförslag som tillkom senare. Stadsplaneområdets östra gräns utgjordes av Slussgatan. En nämnd utsågs för att föreslå namn på gator, torg och parker. Stadsplanen fastställdes den 4 maj 1900.

Centrum för Öster är Oskarstorget, som från början kallades Engelbrektsplan. Huvudgator är Engelbrektsgatan, som med stadsplanen förlängdes österut, samt Sturegatan och Oskarsvägen. Oskarsvägen hette Akensgatan under de första åren. Stureplan och Sturelunden tillkom också med stadsplanen, men de benämningarna är borttagna.

BYGGNAD


Hiss
Nej

INTERIÖR


Boarea + Biarea
66 kvm 0 kvm
Antal rum
3 rum & kök

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Avgift: 3 160 kr/mån, inkl värme, va, tv och bredband

VIDEO