UNDERHAND

Öster

Björkmansgatan 6

BESKRIVNING

Underhand! Kommande försäljning av högklassig 2:a i omåttligt populära Brf Disponentparken med direktkontakt med Örebros finaste plats, naturreseratet Oset. Utöver detta så nås både citykärnan och Universitetet till fots. Lägenheten är nyproducerat med kvalitativa materialval. På våning 3 av 4 i huset med hiss och stor balkong med underbart söderläge som vyer över den vackra parken och disponentvillan. Disponentvillan som bl.a. erbjuder festlokal och övernattningsmöjligheter. Låg månadsavgift där både bredband och tv är inkluderat. Annons kommer inom snar framtid. Kontakta Erik Lejon per mejl för mer info!

FAKTA


Utgångspris
Kontakta mäklare för pris
Boarea
51 kvm
Antal rum
2 rum & kök
Avgift/månad
2 442kr, inkl värme, va, bredband, ip-telefoni och kabel-tv
Byggår
2016

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

NÄROMRÅDE


Öster i Örebro är en stadsdel som begränsas av Trädgårdsgatan i väster, Rudbecksgatan - Österängsgatan i söder, Svartån i norr och Slussgatan i öster.
Örebros snabba befolkningsutveckling kring sekelskiftet 1900 ledde till att stadsplanerarna sökte nya områden för stadens expansion. År 1888 hade en stadsplan upprättats för Väster. Mot mitten av 1890-talet hade inom de östra delarna av staden påbörjats en byggnadsverksamhet som man ansåg sig borde kontrollera. År 1897 inkom till stadsfullmäktige två olika förslag till stadsplan för Öster. Det ena var signerat stadsingenjör Gustaf Bergh och det andra lantbruksingenjör John Sundberg. Den slutliga utformningen torde ha blivit en kompromiss mellan de båda förslagen, med tillägg av andra ändringsförslag som tillkom senare. Stadsplaneområdets östra gräns utgjordes av Slussgatan. En nämnd utsågs för att föreslå namn på gator, torg och parker. Stadsplanen fastställdes den 4 maj 1900.

Centrum för Öster är Oskarstorget, som från början kallades Engelbrektsplan. Huvudgator är Engelbrektsgatan, som med stadsplanen förlängdes österut, samt Sturegatan och Oskarsvägen. Oskarsvägen hette Akensgatan under de första åren. Stureplan och Sturelunden tillkom också med stadsplanen, men de benämningarna är borttagna.

BYGGNAD


Byggnadsår
2016
Hiss
Ja
Våning
3 av 4

INTERIÖR


Boarea + Biarea
51 kvm 0 kvm
Antal rum
2 rum & kök

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Bostadsrätt
Ekonomi
Avgift: 2 442 kr/mån, inkl värme, va, bredband, ip-telefoni och kabel-tv

VIDEO