Öster

Björkmansgatan 24

BESKRIVNING

Gavelradhus med föreningens absolut bästa lägen. Ett radhus för den som har höga krav på sitt boende. Högklassig inredning och en uteplats som vetter mot den vackra parken med disponentvillan som prydlig dekoration. Radhuset har en låg månadsavgift och utöver huset ingår även Telia Trippelplay, isolerat förråd, parkering samt tillgång till den stilfulla och restaurerade Disponentvillan som ger möjlighet till övernattning för gäster samt möjlighet till fest i festlokalen. Runt hörnet nås Osets naturreservat där man med avnjuter en vacker promenad längst med Hjälmaren. Bostaden har högkvalitativa materialval med bl.a. HTH kök och rostfria vitvaror. Varmt välkommen på visning med Erik Lejon!

FAKTA


Utgångspris
3 395 000 kr
Bostadstyp
Bostadsrättsradhus
Boarea
105 kvm
Antal rum
4 rum & kök
Avgift/månad
4 040kr, inkl va , telia trippelplay, parkering och förråd.
Driftkostnad
8 028kr
Byggår
2016

Visningar


Kontakta mäklaren för visning

ANSVARIG MÄKLARE


ERIK LEJON

ERIK LEJON

FASTIGHETSMÄKLARE
E-post:
erik@lejonsmakleri.se
Mobil:
070 - 999 29 90

ASSISTERANDE MÄKLARE


Liza Hjalmarsson

Liza Hjalmarsson

SALES ASSOCIATE
E-post:
liza@lejonsmakleri.se
Mobil:
0704248569

NÄROMRÅDE


Öster i Örebro är en stadsdel som begränsas av Trädgårdsgatan i väster, Rudbecksgatan - Österängsgatan i söder, Svartån i norr och Slussgatan i öster.
Örebros snabba befolkningsutveckling kring sekelskiftet 1900 ledde till att stadsplanerarna sökte nya områden för stadens expansion. År 1888 hade en stadsplan upprättats för Väster. Mot mitten av 1890-talet hade inom de östra delarna av staden påbörjats en byggnadsverksamhet som man ansåg sig borde kontrollera. År 1897 inkom till stadsfullmäktige två olika förslag till stadsplan för Öster. Det ena var signerat stadsingenjör Gustaf Bergh och det andra lantbruksingenjör John Sundberg. Den slutliga utformningen torde ha blivit en kompromiss mellan de båda förslagen, med tillägg av andra ändringsförslag som tillkom senare. Stadsplaneområdets östra gräns utgjordes av Slussgatan. En nämnd utsågs för att föreslå namn på gator, torg och parker. Stadsplanen fastställdes den 4 maj 1900.

Centrum för Öster är Oskarstorget, som från början kallades Engelbrektsplan. Huvudgator är Engelbrektsgatan, som med stadsplanen förlängdes österut, samt Sturegatan och Oskarsvägen. Oskarsvägen hette Akensgatan under de första åren. Stureplan och Sturelunden tillkom också med stadsplanen, men de benämningarna är borttagna.

BYGGNAD


Byggnadstyp
Bostadsrättsradhus
Byggnadsår
2016
Hiss
Nej
Uppvärmning
Fjärrvärme
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
 

INTERIÖR


Boarea + Biarea
105 kvm 0 kvm
Antal rum
4 rum & kök

Rumsbeskrivning

Entré på gaveln av radhuset med klinkergolv. Badrum med kakel och klinker, wc, handfat och dusch. Tvättstuga med klinkergolv, tvätt/tork Bosch, värmepanna från NIBE. Kök och vardagsrum integrerar och är den naturliga samlingspunkten i bostaden. Köket är från HTH med ljusa luckor och rostfria vitvaror från Bosch. Vardagsrum med generöst ljusinsläpp. Utgång till den trivsamma uteplatsen där man har de härliga grillkvällarna med kvällssol. Övervåningen består av masterbedroom med klädkammare, 2 sovrum, allrum/vardagsrum samt badrum med kakel, klinker, golvvärme, dusch, wc och handdukkstork. Huset har genomgående ekparkett.

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN


Upplåtelseform
Radhus
Ekonomi
Begärt pris: 3 395 000 kr
Avgift: 4 040 kr/mån, inkl va , telia trippelplay, parkering och förråd.
Andel i föreningen: 5.2505%
Andel av årsavgift: 5.5205%
Driftskostnad
8 028 kr
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 5 000 kr
El: 3028 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar
Total kWh per år 6981
Allmänt
Det här radhuset inkluderar ett isolerat varmförråd utanför dörren samt parkeringsplats utan extra kostnad. Flertalet tillval har gjorts för att höja standarden ytterligare.

VIDEO